27. 05. 2015 - 10:01
Konačni transfer sve bliži: Svjetska zvijezda pred potpisom za...
907
Shares
Konačni transfer sve bliži: Svjetska zvijezda pred potpisom za Barcelonu!

SASTANAK DVA DIREKTORA

Konačni transfer sve bliži: Svjetska zvijezda pred potpisom za Barcelonu!

27. 05. 2015 - 10:01
0
Shares

Direktor Barcelone Ariedo Braida jučer je imao ručak sa direktorom fudbala u Juventusu Guiseppeom Marottom kako bi nastavili razgovore u vezi dovođenja Paula Pogbe u Kataloniju.

Iako dvije ekipe očekuje međusobni duel u finalu Lige prvaka, Barca već uveliko naporno radi pripremajući se za narednu sezonu. Dio tih priprema na sebe je preuzeo Braida, koji je zadužen za internacionalnu komunikaciju sa drugim klubovima. Njegov glavni prioritet je dovođenje Paula Pogbe.

Posljednji korak napravljen je u utorak, kada je Braida imao ručak sa Marottom u Italiji.

Talijanski novinar Gabrielle Parpiglia postavio je fotografiju na svoj Twitter nalog, gdje možemo vidjeti dva direktora za stolom. Iako je istina kako su veliki prijatelji dugi niz godina, ovaj sastanak organizovan je za nastavak pregovora o budućem transferu Pogbe.

'L'Equipe je nedavno otkrio kako Pogba ima namjeru zaigrati u Primeri naredne sezone, a to je potvrdio i svom agentu. Ostaje da se vidi da li preferira Real ili Barcu. Gazzetta dello Sport uvjerava kako je Francuz rekao talijanskom prvaku da ne bi imao ništa protiv ni da ostane u Torinu još jednu sezonu.

To je vrlo bitan detalj, koji bi se pokazao odlučujućim ukoliko bi izabrao Barcu. Pogba bi mogao potpisati za novog prvaka Španije u ljeto 2016., ili čak sljedeće zime, jednom kada Kataloncima istekne zabrana kupovine igrača.

Učitaj još novosti