27. 05. 2015 - 15:19
Skandal potresao bh. sport: Navijači s pravom bijesni
907
Shares
  Skandal potresao bh. sport: Navijači s pravom bijesni

BHT I FTV OPET ZAKAZALI

Skandal potresao bh. sport: Navijači s pravom bijesni

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
27. 05. 2015 - 15:19
0
Shares

Damir Džumhur nastavio je s odličnim nastupima na Roland Garrosu ove godine. Najbolji bh. teniser plasirao se u treće kolo, iznenadivši Kipranina Marcosa Baghdatisa, inače 59. tenisera svijeta. Pobjeda dobiva na težini kada se zna da je Baghdatis nekada bio i osmi teniser svijeta. 

Mladi Sarajlija je slavio sa 3:1, a gledaoci u BiH ostali su još jednom šokirani činjenicom da na BHT-u i FTV-u nisu mogli pogledati ovaj meč. Iako se ova dva servisa "busaju" u prsa kako promovišu domaće, to očigledno nije istina.

Na iznenađenje mnogih meč je prenosio javni emiter iz manjeg bh. entiteta, RTRS. Ovaj potez je za svaku pohvalu, a naročito čestitka našem teniseru odmah po trijumfu. Sada se, kao i u mnogo ranijih slučajeva, postavlja logično pitanje - zašto plaćamo RTV taksu i kome? Zna se da najveći dio kolača ide BHT-u, a manji entitetskim emiterima. Sigurno je da za ovaj mjesec, današnjim potezom, RTRS je zaslužio sve pohvale i veći dio "kolača". 

Nevjerovatno zvuči da je važnije u programskoj shemi imati "Našu malu kliniku" (niko više ne zna koliko pute se reprizira i svi već znamo citate napamet), imati bezbroj sapunica sumnjivog kvaliteta, a biti u nemogućnosti gledati fantastične uspjehe bh. sportista. 

Kako je moguće da samo RTRS otkupi pravo na Grand Slam iz Pariza, a BHT i FTV to nisu u stanju. Zašto nas onda pate kada je u pitanju Liga prvaka i na tri javna emitera smo prinuđeni gledati isti meč, ali s tri različita komentatora. Krajnje je vrijeme da se javnosti pruže konkretni odgovori...

Ljubitelji sporta su s nevjericom, tokom meča Džumhur - Baghdatis, komentarisali da su "Budva na pjenu od mora", "Zelena panorama" i repriza "Paralela" važnije od nastupa najboljeg bh. teniskog ambasadora. Žalosno...

Učitaj još novosti