28. 05. 2015 - 14:51
Fantastičan rezultat: Bh. biciklistkinja među 100 najboljih na...
907
Shares
Fantastičan rezultat: Bh. biciklistkinja među 100 najboljih na svijetu

Lejla Tanović ostvarila ranking karijere

Fantastičan rezultat: Bh. biciklistkinja među 100 najboljih na svijetu

K. D.
28. 05. 2015 - 14:51
0
Shares

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović članica sarajevskog Kluba "Puls" i profesionalnog tima Salcano iz Turske ostvarila je ranking karijere plasiravši se na 99. mjesto na UCI listu svjetske biciklističke federacije, prenosi NAP.

Lejla je tako ostvarila najbolji uspjeh i plasman za BiH i postala je prvi biciklista sa takvim uspjehom. 

"Ovo je izuzetan uspjeh za BiH, i velika nam je čast prestavljati našu zemlju na međunarodnim takmičenjima. To je bio naš plan od početka sezone i jako smo radili da se to ostvari. Lejla je pokazala na renominarim UCI utrkama svoju kvalitetu i sasvim zasluženo se po prvi put za BiH plasirala u 100 najboljih na svijetu.", rekao je trener Amar Njemčević

Bodovi za UCI listu se skupljaju na jednodnevnim i etapnim UCI utrkama i pomoću njih se ostvaruje norma za Olimpijske igre. Trenutno traje izborni period za Olimpijske igre u Rio 2016, tako da je svaki bod izuzetno vrijedan.

Lejlu u narednom periodu očekuje još jedna UCI utrka u Samoboru klase C1, a nakon toga se priprema za cestovnu utrku na prvim Evropskim igrama u Azerbejdžanu. Pored Evropskih igara, Lejla će uzeti učešće i na Evropskom prvenstvu u Italijanskom gradiću Lamosano.

Učitaj još novosti