05. 06. 2015 - 07:45
Pobjeda Golden Statea nakon produžetka, povreda Irvinga
907
Shares
Pobjeda Golden Statea nakon produžetka, povreda Irvinga

NBA

Pobjeda Golden Statea nakon produžetka, povreda Irvinga

05. 06. 2015 - 07:45
0
Shares

Golden State Warriorsi pobjedili su poslije produžetka Cleveland 108:100, u prvom meču finalne serije NBA.

Cavsi su vodili u većem dijelu meča i promašili dva šuta za pobjedu u regularnom toku, ali su potpuno stali u produžetku.

Za ekipu Clevelanda potencijalno veći problem od poraza je nova povreda Kyrie Irvinga, koji je poslije odlične partije napustio teren zbog povrede u produžetku.

Koliko su dvije ekipe bile poravnate u regularnom vremenu govori to što poslije 15. minuta niko nije imao preko 7 poena prednosti, a još više to što su imali jednak broj dvojki (29), trojki (9) i bacanja (13).

U produžetku koša iz igre nije bilo više od tri minuta. Sve do 2:20 pred kraj samo je Curry ubacio dva bacanja, ali je uslijedilo ključnih 40 sekundi. Prvo je Curry dodao još dva poena sa penala, a zatim je Harrison Barnes trojkom iz ugla prelomio meč.

Već u sljedećem napadu Irving se povrijedio, kada mu je lijevo koljeno popustilo u driblingu. Njegovo stanje još nije poznato.

Do kraja Cavsi se nisu vratili u meč, a jedini koš iz igre u posljednjih 8 minuta dali su u posljednjem napadu, polaganjem LeBrona.

Steph Curry je uz 26 poena imao 8 asistencija, dok je Klay Thompson od svog 21 poena većinu dao u trećoj četvrtini.

Kada je bilo najvažnije iskočili su Harrison Barnes (11 poena), ključnom trojkom i skokovima u napadu, i posebno Andre Iguodala, koji je uz 15 poena (6/8 iz igre) branio LeBrona uspješno u finišu, poslije velikih muka koje su 4 čuvara imala sa prvom zvijezdom lige.

LeBron James je sa 44 poena (18/38 iz igre, 6/10 sa bacanja) oborio lični rekord u finalima play-offa za sedam poena, a uz to je imao 8 skokova i 6 asistencija.

Kyrie Irving dao je 23 poena, uz 7 skokova, 6 asistencija, 4 ukradene lopte i 2 rampe.

Timofey Mozgov dao je 16 poena, ali je ostatak tima potpuno zakazao šuterski, ubacivši 17 poena u prvom poluvremenu i nijedan do kraja utakmica.

David Blatt koristio je samo 8 igrača u rotaciji, od njih su Jones i Dellavedova imali ukupno samo 1 šut.

 

Učitaj još novosti