14. 06. 2015 - 01:59
Denis Stojnić savladao Ricca Rodrigueza
907
Shares
Denis Stojnić savladao Ricca Rodrigueza

MMA NOĆ U SARAJEVU

Denis Stojnić savladao Ricca Rodrigueza

14. 06. 2015 - 01:59
0
Shares

U velikoj dvorani KSC Skenderija večeras je održana spektakularna sportska manifestacija „Bosnian Fight Championship 2“.

U uvodnim borbama pobjede su zabilježili Mateo Ličević, Ante Miličević, Mahir Turko, Josip Artuković, Martin Brahnio, Adnan Nane Alić, dok je meč po K-1 pravilima između Bojana Bekonje i Holanđanina Ruda Van Noja završen bez pobjednika.

U glavnoj borbi večeri naš najbolji MMA borac Denis Stojnić pobijedio je Amerikanca Ricca Rodrigueza nokautom u drugoj rundi. Stojnić je bio bolji i u prvoj rundi i zadao je Rodriguezu mnogo više udaraca. Od samog početka druge runde naš borac je dominirao, bacio je Rodrigueza na pod i zadao mu u parteru desetak raznovrsnih udaraca nakon čega je sudija prekinuo meč i pobjeda je zasluženo pripala Denisu Stojniću.

Inače, ovom jedinstvenom događaju su prisustvovale brojne poznate ličnosti poput legendarnog Ivice Osima, Milovana Rajevca, bivšeg selektora Gane, Mensura Peljte, te mnogih poznatih bivših sportista koji su došli podržati našeg borca. 

Učitaj još novosti