14. 06. 2015 - 19:52
ZASTRAŠUJUĆE: Pogledajte kako će izgledati ekipa AC Milana...
907
Shares
ZASTRAŠUJUĆE: Pogledajte kako će izgledati ekipa AC Milana naredne sezone

POVRATAK U VRH

ZASTRAŠUJUĆE: Pogledajte kako će izgledati ekipa AC Milana naredne sezone

Mozzart Sport
14. 06. 2015 - 19:52
0
Shares

Onog trenutka kada je postalo jasno da Džekson Martinez dolazi u Milan u transferu teškom 35.000.000 evra za godišnju platu od 4.000.000 evra, dobili smo potvrdu da će ovaj prelazni rok na San Siru biti drugačiji od prethodnih kada je Galijani sa sićom u džepu krstario Evropom i dovodio islužena imena za koja nije morao da plaća obeštećenje.

Upliv stranog kapitala i finansijska injekcija od blizu pola milijarde evra, ohrabrila je Rosonere da konačno uđu u prelazni rok onako kako priliči rejtingu i imenu kluba. Sedmostruki prvak je spremio ozbiljan novac za pojačanja, a Martinez je samo prva u nizu velikih kupovina.

Sa ozbiljnim novcem na raspolaganju, prekaljeni pregovarač kakav je Galijani zaista može da skocka više nego pristojan tim koji će Milan vratiti u vrh italijanskog fudbala, a u perspektivi i evropskog.

Martinez će i zvanično postati član Rosonera posle Kopa Amerika, ali to je tek početak. Sledeća Galijanijeva misija je da Džeksonu obezbedi adekvatnog partnera u napadu. To je Zlatan Ibrahimović. Iako je Šveđanin nedavno demantovao mogućnost da će se vratiti na San Siro, na Apeninima su ubeđeni da je on još odavno dao zeleno svetlo Galijaniju i da su pare i PSŽ sada prepreke koje treba preskočiti.

Ibrin menadžer Mino Rajola koji dugo godina sarađuje sa Milanom je otputovao u Katar da se sastane sa prvim čovekom francuskog prvaka Naserom Al Kelaifijem i ubedi ga da proda Šveđanina za petanestak miliona evra. Što se Ibre tiče, pred njim su dve ponude. Dvogodišnji ugovor od 8.000.000 evra po sezoni ili trogodišnji sa platom 7.000.000 evra po sezoni.

Sledeći cilj je jačanje odbrane koja je bila Milanova rak-rana. Za budućeg komandanta je odabran Mats Humels, a Nemac je priznao da mu se sviđa projekat Milana i uloga koji bi imao u njemu. Mančester Junajted ga takođe želi, ali Milan se nada da će završiti posao za 30.000.000 evra i dobiti nemca.

Na štoperskim pozicijama se očekuje najviše promena, pošto odlaze Aleks, Zakardo, Mekses i Zapata. Ostaju Bonera i Paleta, ali oni nisu u planu za prvu postavu, tako da će Milan morati da kupi još jednog ozbiljnog štopera. Pominjali su se Savić iz Fiorentine i Nikola Maksimović kao Mihajlovićeva želja, ali teško da će Galijani ispunjavati Mihi njegove rizične želje. Meta je Miranda iz Atletiko Madrida, a ključnu ulogu bi trebalo da idgra Nelio Lukas iz fonda Dojen Sports koji vodi brigu o Mirandinoj karijeri. Lukas je u klub došao sa novim akcionarima i pomaže Galijaniju u porelaznom roku. Za transfer Mirande je prepreka obeštećenje s obzirom da Atletiko traži 25.000.000 evra, a Milan nudi deset manje. Što se bekovskih pozicija tiče, tu najverovatnije neće biti pojačanja tako da će novu šansu dobiti Abate i Antoneli.

U veznom redu se takođe očekuju pojačanja, a najveće pojačanje bi trebal oda bude Žogri Kondogbija iz Monaka. Milan nudi Kneževima 25.000.000 evra na ime obeštećenja, oni traže deset više. Galijani će sutra u Francuskoj voditi pregovore sa čelnicima Monaka, a opet bi veliku pšomoć trebalo da ima od Nelija Lukasa čiji je Kondogbija klijent. Očekuje se da dogovor bude postignut za sumu od 30.000.000 evra plus eventualne bonuse.

Pored Kondogbije, Milan želi i odličnog italijanskog vezistu Andreu Bertolaćija koji je eksplodirao minule sezone u dresu Grifona. Moguće pojačanje je i talentovani brazilski vezista Lukas Lima kojeg želi i Porto.

Sa ovih sedam pojačanja i igračima poput Honde, De Jonga, El Šaravija, Meneza ili Ćerćija na klupi, u Milanu se nadaju da su Mihajloviću obezbedili tim za plasman među tri najbolja u Seriji A.

14342940826057

Učitaj još novosti