17. 06. 2015 - 19:51
Osvojio je titulu prvaka Njemačke, a uskoro će igrati i za...
907
Shares
Osvojio je titulu prvaka Njemačke, a uskoro će igrati i za reprezentaciju BiH

DŽENIS BURNIĆ

Osvojio je titulu prvaka Njemačke, a uskoro će igrati i za reprezentaciju BiH

17. 06. 2015 - 19:51
0
Shares

Dženis Burnić i Sandy Husić su prije nekoliko dana osvojili titulu prvaka Njemačke u uzrastu do 17 godina, igrajući za Borussiju iz Dortmunda.

Obojici su roditelji porijeklom iz BiH, s tim što je Husić reprezentativac naše zemlje, dok Burnić nosi dres omladinskih kategorija Njemačke. Međutim, to bi se u budućnosti moglo promijeniti, s obzirom na to da je Burnić, kojeg njemački mediji vide kao nadolazeću zvijezdu, dao izjavu kako mu srce kuca za BiH.

Uz to, Husić je rođak sa Burnićem i on mu je prenio svoja iskustva iz U17 selekcije BiH, koja je igrala elitni krug kvalifikacija, te bi se ova dvojica igrača mogli pojaviti zajedno na terenu i u dresu reprezentacije BiH, a ne samo dresu Borussije iz Dortmunda.

"Sa Burnićem smo razgovarali preko posrednika i znamo za njegovu želju da obuče dres BiH. Međutim, tek kada sjednemo lično sa njim, možemo govoriti o tome konkretno. On je sjajni mladi igrač i ima mjesta u našim omladinskim selekcijama", kaže Murat Jaha, koordinator omladinskih selekcija N/FSBiH, dodajući nam kako će se veznjak Borussije, koji je inače rodom iz Krajine, pojaviti u Sarajevu na razgovorima tokom jula, saznaje Goal.com.

Do razgovora sa Burnićem, N/FSBiH je već doveo nekoliko igrača, porijeklom iz BiH, pod okrilje našeg Saveza. Tako je Dani Milošević, sin proslavljenog nogometaša tuzlanske Slobode - Cvijana, na korak od dobijanja dozvole FIFA za nastup u dresu Zmajeva.

Ukoliko se to uskoro desi, Milošević, koji nastupa za belgijski Standard, odmah bi dobio poziv selektora U21 reprezentacije BiH Darka Nestorovića, a kad se oporavi od povrede, na spisku će biti i Boban Lazić, inače igrač grčkog Olympiakosa, koji je ranije nastupao za omladinske kategorije selekkcije Holandije.

Učitaj još novosti