23. 06. 2015 - 21:38
Spursi ponudili Duncanu novi dvogodišnji ugovor
907
Shares
Spursi ponudili Duncanu novi dvogodišnji ugovor

NBA

Spursi ponudili Duncanu novi dvogodišnji ugovor

23. 06. 2015 - 21:38
0
Shares

Legendarni krilni centar San Antonio Spursa, Tim Duncan i dalje nema namjeru da okači patike o klin i završi svoju igračku karijeru iako ima punih 39 godina.

Kako stoje stvari, ovaj petostruki NBA šampion i 15-osstruki NBA All-star mogao bi ovog ljeta da potpiše novi, dvogodišnji ugovor.

Ipak, kako navode izvori, Duncan i Ginobili, koji su od 1. jula zvanično slobodni igrači, i dalje nisu "prelomili" i donijeli konačnu odluku hoće li se ili neće vratiti na parket.

Kako prenosi "San Antonio Express News", po NBA krugovima se šuška da će uprava San Antonija ponuditi bivšem 1. piku s drafta 1997. godine dvogodišnji ugovor po kojem će zaraditi 6, odnosno 7 miliona u narednih dvije sezone.

Naravno, druga opcija sadržala bi i igračku klauzolu po kojoj bi Duncan mogao da odluči hoće li na kraju naredne sezone ipak "bataliti" košarku i otići u penziju.

U slovu ugovora stoji i da bi, u slučaju da Duncan ne iskoristi igračku opciju o prekidu saradnje, u drugoj sezoni mogao da zaradi i cijelih 10 miliona.

Sličan scenarijo očekuje se i sa Manuom Ginobilijem, koji je "znatno" mlađi i ima 37 godina. U eri Tima Duncana, ali i Manua Ginobilija i Tonija Parkera, Sparsi su upisali svih 16 sezona sa više od 50 pobjeda što nije pošlo za rukom niti jednom drugom klubu ikada.

Tokom prošle sezone Tim Duncan je bilježio po 17,9 poena uz 11,1 skok u play-offu, odnosno po 13,9 poena uz 9,1 skokova u regularnom dijelu sezone.

Učitaj još novosti