25. 06. 2015 - 22:30
Španjolke nakon drame slavile protiv Crne Gore i izborile...
907
Shares
Španjolke nakon drame slavile protiv  Crne Gore i izborile polufinale EP

Evropsko prvenstvo

Španjolke nakon drame slavile protiv Crne Gore i izborile polufinale EP

25. 06. 2015 - 22:30
0
Shares

Košarkašice Španije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su u dramatičnoj završnici u Budimpešti pobijedile Crnu Goru sa 75:74.

Aktuelni šampion Evrope i vicešampion svijeta jedva je došao do pobjede, a Crnogorke su bile blizu senzacije, pošto su imale napad za pobjedu.

Crna Gora je igrala bez Jelene Dubljević, jedne od najboljih igračica tima, koja je završila takmičenje zbog povrede.

Ekipa Momira Milatovića vodila je do posljednje četvrtine, kada je Španija napravila preokret, a posle serije od 7:0 došla do dvocifrene prednosti, 62:52. 

Borbena Crna Gora se nije predavala i predvođena Aleksandrom Vujović i Anđelikom Robinson prišla je rezultatski, da bi nakon sedam vezanih poena Jelene Škerović prišla na poen zaostatka, 66:65, tri minuta prije kraja. 

Nakon toga su se ekipe mejnjale u vođstvu, da bi Milica Jovanović 20 sekundi preij kraja postigla trojku za vodstvo 74:72. Nakon toga je Ana Krus dala koš i slobodno bacanje za vodstvo Španije 75:74, devet sekundi prije kraja. 

Robinson je probala da šutne iz teške pozicije i promašila, a loptu je uhvatila Vujović, čiji je šut izblokirala Alba Tores. 

Učitaj još novosti