26. 06. 2015 - 22:10
David West novi krilni centar Knicksa?
907
Shares
David West novi krilni centar Knicksa?

Seli u New York

David West novi krilni centar Knicksa?

26. 06. 2015 - 22:10
0
Shares

Krilni centar Indiana Pacersa, David West napušta redove ovog kluba i seli se u New York Knicse, prenosi NBA insajder TNT-a Jared Zwerling.

Kako se saznaje, sam David #est je već bio prelomio da pređe u Knickse prije nego što je odabrao da postane slobodan agent.

Ovaj 35-ogodišnji NBA veteran je od 2011. igrao u Indiani, a prije toga je od 2003. bio član New Orleans Hornetsa.

Iako nije u najboljim igračkim danima karijere, prošle sezone bilježio je 11.7 ppg, 6.8 rpg, 3.4 apg (rekord karijere u asistencijama), što je ipak pristojan doprinos, ali nedovoljan da bi se Pacersi umiješali u ozbiljnije play-off kalkulacije.

Jasno je da iskustvom i podređivanjem ekipi, David Eest može da pomogne ekipi Knicksa da "začine čorbu" na slabom Istoku.

Phil Jackson je u međuvremenu postao omražen u "Velikoj jabuci", posebno nakon draftovanja Porzingisa, a dovođenje Westa bi mogla biti prva stepenica ka vraćanju povjerenja navijača.

Iz navoda da je veteran već znao za koji će tim potpisati nakon Pacersa, možemo zaključiti da Zen Master ipak zna šta radi, i oprezno planira svaki svoj potez.

Nekadašnji student Xavijera sa svojih 6 play off sezona (15.6 ppg, 7.4 rpg) sigurno neće biti "'ćorak" i nebitan šraf u mašineriji Knicksa koja pokušava da se probudi.

Iz cijele priče i Indiana dobija više "prostora" za manevre, a možda će se riješiti i Vestovog "partnera" pod obručem, Hiberta.

Učitaj još novosti