27. 06. 2015 - 14:36
Jara nije jedini: Najbizarnije provokacije na fudbalskim terenima
907
Shares
Jara nije jedini: Najbizarnije provokacije na fudbalskim terenima

Mozzart sport

Jara nije jedini: Najbizarnije provokacije na fudbalskim terenima

27. 06. 2015 - 14:36
0
Shares

Gonzalo Jara otvorio je mnoge polemike kada je stavio prst tamo gdje ne treba u meču sa Urugvajem prilikom duela sa Edisonom Cavanijem. 

Namjera je bila očigledna, a ispostavilo se da mu to nije bio prvi put da čini slične ekscese. 

Michel i Valderrama

U pitanju je meč između Real Madrida i Valladolida iz 1991. godine. Michel je dotakao genitalije Carlosa Valderrame jednom, pa  drugi put, pa treći put dok su čekali da lopta bude ubačena u igru iz kornera.

„To je bila šala koju mnogi nisu razumjeli“, rekao je Michel.

Cabalero i Blanco

Zlatni kup 2007. Godine, susret Hondurasa i Meksika. Fudbaler Hondurasa Samuel Caballero izmislio je novi način za provociranje, pokušao je da poljubi u vrat Meksikanca Cuauhtémoc Blanca, na šta je ovaj odreagovao udarcem laktom i tako zaradio crveni karton. Misija uspjela.

Britez i Laguersio

Nešto slično poput Jarinog primera. Emanuel Britez je odradio skoro identičan performans poput Jarinog i izboksovao crveni karton Paula Laguersija. Još jedna uspjela provokacija.

Bradsley i Nolan

Možda i najduhovitiji par na listi. Fudbaler Sunderlanda Phil Badsley pokušao je da isprovocira Kevina Nolana na jedno meču sa West Hamom, ali dobio je samo osmjeh i „pokušaj poljupca“.

Ramos i Johanson

Protekle sezone desio se još jedan incident ovakve vrste. U pitanju je duel između Rode i AZ Alkmaara.

Defanzivac Rode je očigledno video da ovakvi fazoni prolaze, pa je pokušao slično sa Aronom Johansonom. Minut posle ovoga Johanson je dobio crveni karton.

Vinnie Jones i Paul Gascoigne

Vjerovatno najpoznatiji pokušaj ove vrste u istoriji koji se dogodio 1987 godine. Gascoigne je otkrio šta mu je Jones jednom prilikom tokom utakmice rekao.

„Moje ime je Vinnie Jones, ja sam Cigan i zarađujem mnogo para. Otkinuću ti oho i ispljunuću ga na travu“, prenio je te riječi Gazza.

(Mozzart sport)

Učitaj još novosti