29. 06. 2015 - 14:53
Ovo je deset najvećih izdajica u modernom fudbalu: Prvo mjesto...
907
Shares
Ovo je deset najvećih izdajica u modernom fudbalu: Prvo mjesto je pomalo neočekivano...

TRČANJE ZA PARAMA

Ovo je deset najvećih izdajica u modernom fudbalu: Prvo mjesto je pomalo neočekivano...

Sportske.net
29. 06. 2015 - 14:53
0
Shares

Fudbal se pretvorio u samo puko odrađivanje posla i trčanje za parama, mnogi tako tvrde u današnje vreme.

Malo je danas onih fudbalskih fanatika kojima novci Arapa, Rusa, Azijata i drugih nisu na prvom mestu, istina.

Fudbaleri poput Totija, Gigsa, Maldinija, Zanetija, Džerarda, teško će se opet pojaviti na fudbalskoj mapi.

Pored ovih ima i drugih koji nisu menjali klupske boje zbog šake para nekog bogatog naftaša, a kojima navijači ne mogu da zaborave 'izdaju'.

Pred vama je 10 možda i najvećih "izdajica" u modernom fudbalu.

Njih desetorica su u očima navijača bivših klubova pali na najniže grane.

1. Sesk Fabregas

Momak koji je bio legenda i kapiten Arsenala, posle jedne odiseje u Barselonu preselio se u drugi deo Londona i zaigrao za ljutog rivala Čelsi. navijači Tobdžija mu neće nikada oprostiti!

2. Vejn Runi

Nisu Mančester i Everton ljuti rivali da bi se njegov prelazak mogao nazvati izdajom, ali njegovo radovanje pred navijačima "Karamela" zapalilio je celu situaciju! Jednom prilikom Runi je postigao gol i nije se libio da ga proslavi ispred tribine gde su navijači njegovog nekadašnjeg kluba.

Dok je još bio klinac i član Evertona, Runi je u FA kupu za juniore jednom postigao gol i podigao majicu na kojoj je pisalo: "Jednom plav, uvek plav!". Izgleda da je promenio mišljenje.

3. Sol Kembel

Stub odbrane Arsenala iz ere kada su "Tobdžije" harale engleskim fudbalom. Pre Arsenala Kembel je nastupao za Totenhem i u dresu "Pevaca" je odigrao 255 mečeva, pa je prelazak u Arsenal za navijače Totenhema prava izdaja!

4. Zlatan Ibrahimović

Za mnoge navijače u Italiji spada u izdajice prvog reda.

Nosio je dres 3 najveća italijanska kluba, Juventusa, Intera i Milana. Navijači prva dva kluba ga smatraju "Judom", dok je omiljen među navijačima "rosonera".

5. Luis Figo

Barselona i Real Madrid su dva različita sveta  Španiji, pa je zato prelazak Luisa Figa iz Katalonije u Madrid izdaja broj 1. kada su navijači Barselone u pitanju.

Svinjska glava na terenu nam je sve rekla.

6. Robin Van Persi

Još jedan igrač koji je izdao Vengera i Arsenal.

Kada je bio vrhuncu karijere, prešao je na "Old Traford" što mu navijači Arsenala neće nikada oprostiti, što uostalom i pokazuju svakom prilikom kada sa tribina ugledaju holandskog napadača na terenu.

7. Vilijam Galas

Ista priča kao i sa Ibrahimovićem, Frnacuz je nosio dres Totenhema, Čelsija i Arsenala, pa nijednim navijačima nije ostao u sećanju kao dečko lojalan ekipi.

8. Majkl Oven

Svi znamo kakvo rivalstvo vlada između Liverpula i Mančester Junajteda.

Nekada miljenik navijača Liverpula pred sam kraj karijere obukao je dres "Crvenih đavola" i na sebe nauvkao gnev navijača "Redsa".

9. Ronaldo

Čovek koji je možda i najveća "izdajica" u novijoj istoriji jer je oblačio dres Barselone i Reala, ali i Intera i Milana. Ipak, mora se sa distance zaključiti da legendarnom brazilskom fudbaleru malo ko od iskrenih ljubitelja fudbala ovo može i da zameri.

10. Ešli Kol

Čovek koji se "prodao" za najmanje pare od svih. On je prešao iz Arsenala u Čelsi za platu nešto malo veću od 55 000 funti koliko je prethodno ponudio Venger.

Pored ovih, na listi je moglo da se nađe još mnogo igrača koji su činili slične poteze u karijeri, ali o njima drugom prilikom.

Učitaj još novosti