30. 06. 2015 - 11:30
Završene prve Evropske igre u Bakuu: Rusi osvojili 164 medalje
907
Shares
Završene prve Evropske igre u Bakuu: Rusi osvojili 164 medalje

BiH bez medalje

Završene prve Evropske igre u Bakuu: Rusi osvojili 164 medalje

30. 06. 2015 - 11:30
0
Shares

Prve Evropske igre u Bakuu, koje su u protekle dvije sedmice održavane u azerbejdžanskom glavnom gradu, svečano su zatvorene u nedelju veče, objavljeno je na sajtu takmičenja.

Ceremoniji zatvaranja prisustvovao je azerbejdžanski predsjednik Ilham Alijev, njegova supruga koja je i predsjednik Organizacionog komiteta (BEGOC) Mehribana Alijeva i predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta (EOC) Patrik Hajkej.

Na Evropskim igrama učestvovalo je oko šest hiljada sportista iz 50 zemalja, koji su se takmičiti u 30 sportskih disciplina.

Rusija je na Evropske igre u Baku doputovala kao najmasovnija delegacija sa ukupno 359 sportista, a sa igara i odlazi kao najuspješniji nacionalni tim sa osvojenih 79 zlatnih, 40 srebrenih i 45 bronzanih medalja.

Na drugom mjestu je domaćin Azerbejdžan, čiji su sportisti sakupili 21 zlatnu, 15 srebrenih i 20 bronzanih medalja.

Treća je Velika Britanija sa 18 zlatnih, 10 srebrenih odličja i 19 bronzanih medalja.

Od ekipa iz regije, sportisti iz Srbije su bili najuspješniji zauzevši 12. mjesto na toj tabeli sa osam zlatnih, četiri srebrene i tri bronzane medalje.

Sportisti iz Hrvatske su izborili jednu zlatnu, četiri srebrene i šest bronzanih medalja i nalaze se na 26. mjestu po uspješnosti nacionalnih timova. Slovenija je 30. sa jednim zlatom, jednim srebrom i tri bronzane medalje, dok je Makedonija na 38. mjestu sa dvije bronzane medalje.

Sportisti iz Crne Gore osvojili su jednu bronzanu medalju, dok se sportisti iz Bosne i Hercegovine, kao i iz još deset zemalja, nisu peli na podijume namijenjene osvajačima medalja.

Učitaj još novosti