01. 07. 2015 - 14:06
"Je*bena pi*ko, nadam se da ti porodica neće dočekati jutro?!"
907
Shares

NAVIJAČI BIJESNI NA ČEHA

"Je*bena pi*ko, nadam se da ti porodica neće dočekati jutro?!"

01. 07. 2015 - 14:06
0
Shares

Petr Čech je u ponedjeljak i službeno predstavljen kao novi golman rivala Chelsea, Arsenala, što je izazvalo veliko negodovanje navijača Chelsea koji su se žestoko obrušili na svog nekadašnjeg ljubimca.

Sam transfer težak je 11 miliona funti, a legenda Chelsea i jedan od najboljih svjetskih golmana posljednjeg desetljeća sedmično će zarađivati velikih 100 000 funti, čime je postao najplaćeniji golman u istoriji Arsenala i jedan od najplaćenijih u Premierligi.

Čech se dirljivim pismom oprostio od svog Chelsea, kluba kojem je dao sve i koji je njemu dao sve. Ljubav između češkog golmana i aktuelnog prvaka Engleske trajala je punih 11 godina a okrunjena je naslovom prvaka Europe, titulama prvaka Engleske i ostalim uspjesima.

No, odlazak Čecha u redove velikog rivala Arsenala itekako je uzburkalo duhove navijača kluba sa Stamford Bridgea, koji su ovaj potez svog nekadašnjeg junaka proglasili izdajom. Naravno, epicentar nezadovoljstva su društvene mreže pa je tako Čech dobio nadimak “Juda”, “Zmija” itd.

Donosimo vam neke od najzanimljivijih komentara revoltiranih navijača…

“Je*i se Petr Čech, je*i se zmijo, ne mogu vjerovati da si otišao u je*eni Arsenal. Stvarno bih htio da Stephen Hunt ugasi tvoj život. Je*bena pi*ko”.

“Čech nije veći od našeg kluba. On je izdajica i zmija. Kako drugačije objasniti ovaj njegov potez”.

“Čech je za mene mrtav. Pi*ka s kacigom”.

“Reci laku noć svojoj obitelji posljednji put prije spavanja jer ih sutra više nećeš vidjeti”.

Čech se tako našao u teškoj situaciji gdje mu se prijeti smrću i želi bolest njegovoj djeci. Neki, pak, priželjkuju da će češki golman ponovno zadobiti tešku ozljedu glave, koju je zadobio 2006. godine od kada i nosi zaštitnu kacigu.

Vrijedi istaknuti kako će debi u službenoj utakmici za Arsenal Cech će imati baš protiv bivšeg kluba 2. avgusta u Community Shieldu.

Učitaj još novosti