02. 07. 2015 - 12:27
Amerikanci zatražili izručenje FIFA-inih čelnika, Blatter se...
907
Shares
Amerikanci zatražili izručenje FIFA-inih čelnika, Blatter se opet izvukao

Korupcija

Amerikanci zatražili izručenje FIFA-inih čelnika, Blatter se opet izvukao

02. 07. 2015 - 12:27
0
Shares

Američke su vlasti predale zahtjev za izručenjem sedmorice uhapšenih čelnika FIFA-e, ali na popisu i dalje nema glavnog čovjeka krovnog tijela svjetskog nogometa Seppa Blattera.

Nedavno je švicarska policija u suradnji s Amerikancima uhapsila sedmoricu visoko pozicioniranih dužnosnika FIFA-e, a sada se otišlo i korak dalje. Nagađalo se kako bi se na popisu za izručenje mogao naći i Blatter, ali ipak se to nije dogodilo.

Podsjećamo, dan ranije je Blatter otkazao svoje pojavljivanje na finalu Svjetskog prvenstva za nogometašice koje je na rasporedu u srijedu u Vancouveru.

Kao službeno opravdanje navedeni su osobni razlozi, ali mnogi su uvjereni da je pravi razlog njegovog nedolaska u Kanadu bio strah od hapšenja.

Blatter je nedavno u razgovoru za njemačke medije negirao bilo kakvu umiješanost u korupciju i istaknuo da je njegova savjest čista. Štoviše, čak je natuknuo da bi mogao i tužiti one koji tvrde da je korumpiran.

"Ako me netko optužuje bez osnova za korupciju zato što je FIFA korumpirana, mogu samo negirati. Ljudi koji to govore trebali bi ići u zatvor", rekao je nedavno FIFA-in čelnik.

Učitaj još novosti