02. 07. 2015 - 14:04
Nakon situacije na Svjetskom prvenstvu za žene FIFA uvodi novo...
907
Shares
Nakon situacije na Svjetskom prvenstvu za žene FIFA uvodi novo pravilo

Prioritet je zaštiti zdravlje igrača

Nakon situacije na Svjetskom prvenstvu za žene FIFA uvodi novo pravilo

02. 07. 2015 - 14:04
0
Shares

U polufinalu Svjetskog prvenstva  dogodio se opasan sudar između protivničkih igračica Brian i Popp, u kojem su obje u bolovima završile na tlu, no obje su zbog pravila morale vrlo brzo nastaviti utakmicu.

Ovaj težak sudar glavama reprezentativki Njemačke i SAD-a naveo je čelnike FIFA-e da uvedu novo pravilo trominutnog prekida na utakmicama.

Svjesni rizika koje nose povrede glave i kičmenog stuba, u FIFA-i su odlučili uvesti novo  pravilo, prema kojem sudac ima pravo prekinuti meč na tri minute, kad se dogodi slična situacija.

Cilj ovog pravila je da medicinska pomoć na terenu u miru obavi sve pretrage kako bi mogli donijeti odluku je li igrač spreman nastaviti susret.

"Tri minute su bolje nego ništa, iako se pravi pregled ne može obaviti na stadionu punom ljudi koji vrište, u tako kratkom vremenu", upozorava doktor Christopher Giza za američke medije, iz kojih je zajedno s tamošnjim Savezom i krenuo pritisak na FIFA-u.

Podsjetimo, na SP-u u Brazilu prošle godine Nijemac Christoph Krammer igrao je finale s ozbiljnim potresom mozga, što je moglo dovesti do ozbiljnih posljedica. Ovo je jedna od mjera koja bi takve situacije mogla spriječiti. Sudar reprezentativki pogledajte u videu. 

Učitaj još novosti