08. 07. 2015 - 08:30
Ovo će šokirati sve: Najbolji fudbaler današnjice okončao...
907
Shares
Ovo će šokirati sve: Najbolji fudbaler današnjice okončao reprezentativnu karijeru?!

KRITIKE PRESUDILE

Ovo će šokirati sve: Najbolji fudbaler današnjice okončao reprezentativnu karijeru?!

Barcabih.com
08. 07. 2015 - 08:30
0
Shares

Kritike koje Messi prima na svoj račun zbog neuspjeha s reprezentacijom Argentine su sve veće i veće.

Kritike na njegov račun nakon izgubljenog finala Copa Americe protiv Čilea su navodno ‘kap’ koja je prelila čašu kod najboljeg igrača svijeta. Navodno je Leu Messiju dosadilo da bude glavni krivac nakon nekog neuspjeha, da svi upiru prst u njega kao u negativca.

Kao posljedica svega toga se navodi da Lionel Messi ozbiljno razmatra mogućnost neigranja za reprezentaciju u skorije vrijeme.

Mnogi sportski časopisi, magazini i portali su Messijevu partiju protiv Čilea okarakterisali grozno, te nisu birali riječi kojima će opisati Messijeve igre na Copa Americi. Ironično je to da je Messi proglašen za najboljeg igrača turnira, ali je on odbio prihvatiti tu nagradu.

Negativni komentari na internetu, kao i napad na njegovu porodicu na stadionu u Čileu su samo stvari koje dodatno potiču najboljeg igrača svih vremena da ozbiljno razmisli o napuštanju reprezentacije. Argentinski mediji pišu o mogućnosti da će Messi zatražiti od Tate Martina da ga ne zove na reprezentativna okupljanja u narednom periodu.

Reprezentacija Argentine svoju sljedeću utakmicu igra 8. septembra protiv reprezentacije Meksika. Susret između ove dvije reprezentacije je prijateljske prirode kao uvertira za početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2015. godine.

Početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, za južnoameričke reprezentacije, počinje u oktobru ove godine. Velika je vjerovatnoća da će reprezentacija Argentine u početne utakmice kvalifikacija ući oslabljena neigranjem Lionela Messija.

S druge strane, simpatizere Barcelone bi ova vijest mogla obradovati iz razloga što bi Messi napokon mogao provoditi više vremena kako bi se odmorio, što bi mu vjerovatno omogućilo da pruža još bolje partije na klupskom nivou.

 

Učitaj još novosti