06. 08. 2015 - 15:54
Bh. heroji uvjerljivo savladali Srbiju: Musa je bio nezaustavljiv
907
Shares
Bh. heroji uvjerljivo savladali Srbiju: Musa je bio nezaustavljiv

EP ZA KADETE

Bh. heroji uvjerljivo savladali Srbiju: Musa je bio nezaustavljiv

Balkanbasket
06. 08. 2015 - 15:54
0
Shares

Danas je otvoreno i posljednje prvenstvo ovog ljeta za mlađe kategorije. Startali su kadeti, a odmah u prvom kolu sastale su se selekcije BiH i Srbije. 

Reprezentaciju Srbije odlično je služio šut za tri poena, na početku susreta  te zahvaljujući tom segmentu igre održavali su prednost. Reprezentativci Bosne i Hercegovine oslanjali su se na ulaze i sjajnu igru Džanana Muse koji je prosto bio nezaustavljiv. Pred sami kraj prvog perioda povela je reprezentacija Srbije s 21:15, a onda je Njegoš Sikiraš sa zvukom sirene pogodio trojku za smanjene vodstva.

Drugi period potpuni preokret pulena Josipa Pandže koji su i najmanju grešku košarkaša Srbije koristili te u jednom trenutku odlaze na +7,  međutim sjajni Matić pogađa za dva poena, što je bio i rezultat prvih 20 minuta.

Sjajan treći period reprezentacije Bosne i Hercegovine. Odbrana podignuta na veći nivo, te dosta laganaih koševa. Na ovako agresivnu odbranu košarkaši Srbije se nisu najbolje snašli, te reprezentacija Bosne i Hercegovine pred ulaz u treći period ima prednost rezultatom 61:44.

Zadnji period reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je rutinski i na kraju zasluženo slavila sa 76:56.

Najbolji u reprezentaciji Bosne i Hercegovine je bio Džanan Musa s 27 poena, 4 skoka i 5 asistencija, Njegoš Sikiraš je postigao 9 poena uz 7 skokova.

Kod reprezentacije Srbije bolji od ostalih su bili Aleksa Matić sa 13 poena i 4 skoka, te Andrija Marijanović s 12 poena i 3 skoka.

Učitaj još novosti