10. 08. 2015 - 08:50
Kakve pohvale, ovo smo čekali: Mourinho nije štedio riječi za...
907
Shares
Kakve pohvale, ovo smo čekali: Mourinho nije štedio riječi za Asmira Begovića

NAKON DEBIJA

Kakve pohvale, ovo smo čekali: Mourinho nije štedio riječi za Asmira Begovića

10. 08. 2015 - 08:50
0
Shares

Petr Čech (33) nakon 11 godina napustio je "Stamford Bridge" i prešao u Arsenal. I već u subotu pojavilo se pitanje je li to bila ispravna odluka Mourinhu.

Naime, Thibaut Courtois dobio je crveni karton u remiju 2:2 sa Swanseajem.

Sasvim opravdano, jer Asmir Begović stao je na vrata i spasio Plavce poraza, a Mourinho je odbacio priče da žali za Čechom.

A još kada je vidio nedjeljni ligaški debi Čeha na golu Arsenala i njegovu (su)krivicu za oba gola u domaćem porazu 0:2 od West Hama...

"Ne, ne nedostaje nam Petr. Imamo dobrog golmana, zapravo dva odlična golmana. Thibaut i Asmir su fantastični. Sjajno da je klub doveo golmana prije 31. avgusta, jer da nije, imali bismo problem, ne samo u subotu nego i u idućem kolu. Osim ako neki ne uvide da ono nije bilo za crveni karton i ponište suspenziju Courtoisu...", rekao je Mourinho.

Teško da će se to dogoditi, tako da će Belgijac propustiti derbi s Manchester Cityjem na Etihadu, a portugalski stručnjak očito s razlogom ima povjerenje u Begovića...

Sigurno da će ove riječi Mourinha pozitivno utjecati i na našeg reprezentativca, te da možemo u narednom kolu očekivati da Begović bude na nivou kod Građana.

Učitaj još novosti