16. 08. 2015 - 08:29
'Wawrinka je Kyrgiosu trebao opaliti šljagu'
907
Shares
'Wawrinka je Kyrgiosu trebao opaliti šljagu'

Tenis

'Wawrinka je Kyrgiosu trebao opaliti šljagu'

16. 08. 2015 - 08:29
0
Shares

Australijski teniser Thanassi Kokkinakis, čije se ime prije nekoliko dana pojavilo u središtu skandala koji je, igrajući meč protiv Stanislasa Wawrinke, izazvao 'zločesti dečko tenisa' Nick Kyrgios, u nedjelju je pokazao da je i njegov fitilj kratak.

Tokom kvalifikacijonog meča za ulazak u glavni dio ATP turnira u Cincinnatiju Kokkinakis, kojeg je Kyrgios u sada već famoznom skandalu doveo u vezu s hrvatskom teniserkom Donnom Vekić, žestoko se posvađao s američkim protivnikom Ryanom Harrisonom.

Stvar je umalo izmakla kontroli te je sudija Mo Lahyani morao stati između dvojice igrača kako se ne bi potukli.

Dopisnik New York Timesa Ben Rothenberg u kratkim je crtama na Twitteru naveo da je do prvog incidenta došlo na kraju prvoga seta, kada je sudija dvaput poništio odluke linijskih sudija i spasio Harrisona od dvostrukih servis grešaka u trenutku kada mu je Kokkinakis nastojao preoteti gem.

Kokkinakis je izgubio živce i žestoko protestvovao kod sudije, a pritom je isprovocirao i Harrisona koji mu je počeo nešto dobacivati, navodno ga podbadajući oko svega što se proteklih dana događalo u toliko spominjanom skandalu na turniru u Montrealu.

Na kraju gema, kada su dvojica tenisera krenula na kraći odmor, susreli su se kod mreže i atmosfera se užarila. Kokkinakis je bio uvjeren da ga je Amerikanac nazvao kretenom, ali Harrison kaže da mu je samo rekao da balavac, što nije baš utješilo impulzivnog Australca.

S visoke se stolice u hipu spustio sudija Lahyani kako bi primirio dvojac, a Kokkinakis je na kraju upozorio Harrisona da prekine jer to nije 'cool'. Zatim je uzeo pauzu za odlazak u toalet, a dok se udaljavao s terena, Harrison mu je, vjerovatno aludirajući na njegova dobrog prijatelja Kyrgiosa, sarkastično dobacio: 'Ma cijela tvoja ekipa je baš cool!'.

Meč je na kraju dobio Kokkinakis, koji je tokom igre imao još nekoliko ispada, a ni rukovanje dvojice igrača nije prošlo glatko. Upustili su se u novu diskusiju, a do njih su iznova došli i glavni i jedan pomoćni sudija...

Nakon meča, poraženi Harrison (23), kojega je sudija upozorio zbog nesportskog ponašanja (Kokkinakisov komentar: 'Davno je to zaslužio'), u izjavi novinarima kratko je komentarisao Kokkinakisovo ponašanje: 'Ima 19 godina. Ako hoće, samo neka dođe, pokopat ću ga. Wawrinka je trebao opaliti šljagu Kyrgiosu, a ja bih isto trebao učiniti ovom balavcu

Učitaj još novosti