26. 08. 2015 - 21:36
Najbolji igrač Europskog prvenstva želi u seniorsku selekciju BiH
907
Shares
Najbolji igrač Europskog prvenstva želi u seniorsku selekciju BiH

Džanan Musa, mladi bh. košarkaš

Najbolji igrač Europskog prvenstva želi u seniorsku selekciju BiH

K. D.
26. 08. 2015 - 21:36
0
Shares

Džanan Musa, mladi bh. košarkaš i MVP Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina, nada se da će što prije moći da igra seniorsku košarku.

Musa je član Cedevite i kaže da će dati sve od sebe da uskoro zaigra na najvišem nivou.

"Treniram dva puta na dan i mislim da mogu ravnopravno da se borim sa starijim igračima. Naravno, oni imaju veliku prednost zato što su stariji i već su iskusni seniori, ali mislim da ću za nekoliko mjeseci hvatati seniorske minute iz dana u dan", rekao je Musa i dodao:

"Uvijek se trudim da pomjeram granice. Neću da žurim jer ću 'izgorjeti' ako žurim previše. Ja sam u juniorima Cedevite i hvataću minute, a kad god me trener Veljko Mršić priključi seniorima ja ću biti veoma zahvalan i potruditi se da mu dokažem da ja to mogu."

I trener Mršić zadovoljan je stavom momka iz Bihaća.

"Dečko je stvarno gladan uspjeha i željan rada. Sluša sve što se traži. Džanan je jedan stvarno izuzetan talent u svim sferama, i košarkaškim i u ljudskim, dječačkim, jer još je dijete. Kada se na jednom mjestu poveže košarkaški i psihofizički talenat, onda je stvarno milina raditi. U klubu od njega očekujemo dosta u budućem periodu. Međutim, on ima svoj razvoj koji je planiran. Nećemo žuriti, ali on će sigurno do prve ekipe doći vrlo brzo", rekao je Mršić, prenose NN.

Učitaj još novosti