14. 09. 2015 - 22:19
Nenad Marković preuzima košarkašu reprezentaciju BiH?
907
Shares
Nenad Marković preuzima košarkašu reprezentaciju BiH?

Ivanović napuša klupu Zmajeva

Nenad Marković preuzima košarkašu reprezentaciju BiH?

14. 09. 2015 - 22:19
0
Shares

Sudbina trofejnog crnogorskog stručnjaka bit će poznata narednog mjeseca kada je zakazan sastanak Ivanovića sa čelnicima Košarkaškog saveza BiH.

Bh. košarkaši su se vratili sa Evropskog prvenstva u Francuskoj gdje su okončali nastup u grupnoj fazi takmičenja. Izabranici Ivanovića su upisali pobjedu i četiri poraza, što nije bilo dovoljno da BiH nakon 22 godine izbori plasman u drugi krug. Selektor BiH se odmah uputio ka Barseloni, gdje živi, a ubrzo bi trebalo da dođe na odmor u Crnu Goru, te možda nakratko i u BiH, pišu Nezavisne novine.

"Sastanak sa Ivanovićem ćemo održati za dvadesetak dana. Neka se slegnu utisci pa ćemo da razgovaramo. Treba da i mi zauzmemo kurs s kojim timom da idemo u naredne kvalifikacije, da li će biti novog podmlađivanja, kakve su nam ambicije, pa da hladne glave uđemo u pregovore. Uskoro dolazi u Crnu Goru, a moguće je da doputuje i u Sarajevo. Tada ćemo sjesti i razgovarati šta i kako dalje. Nije toliko razočaran, jer je svjestan koliko smo mogli na EP. Ostaje žal što nismo nastupili kompletni na nikad jačem prvenstvu", kaže Mahmutović.

Prvi operativac bh. kuće košarke ističe da su ostali u dobrim odnosima sa Ivanovićem, što ne garantuje da će trener koji je navikao na uspjehe i dalje predvoditi košarkaške "zmajeve".

"On je uživao kao i mi. Milina mu je bila raditi sa ovim momcima koji su se borili svim srcem. Ipak, treba znati da se radi o treneru koji nije na duge staze, kojeg zanima rezultat, uspjeh... Predstoje nam razgovori pa ćemo vidjeti šta možemo uraditi", ističe Mahmutović.

Generalni sekretar KS BiH je još jednom podvukao tešku situaciju u ovdašnjoj košarci, a ne očekuje puno bolje dane ni u budućnosti.

"Dok ne budemo imali kompletnu podršku cijele države, teško se možemo nadati boljem. Sve sam ubjeđeniji da se to kod nas neće nikada desiti", zaključio je Mahmutović.

Kao nasljednik se spominje Nenad Marković.

“Marković je u ovom trenutku najbolji bh. trener", kazao je Mahmutović.

Učitaj još novosti