16. 09. 2015 - 08:28
Srbija se pribojava Češke, Italija želi polufinale
907
Shares
Srbija se pribojava Češke, Italija želi polufinale

EUROBASKET 2015.

Srbija se pribojava Češke, Italija želi polufinale

16. 09. 2015 - 08:28
0
Shares

Košarkaška reprezentacija Srbije u srijedu protiv selekcije Češke traži prolaz u polufinale Evropskog prvenstva susretom koji će u Lilleu početi u 18:30 sati.

Reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević ocijenio je da njega i saigrače očekuje nimalo laka utakmica protiv selekcije Češke.

"Češka je ozbiljna i borbena ekipa, biće to težak meč. Napravili su iznenađenje pobedivši Hrvatsku, imaju karakter, čvrsti su i bore se do poslednjeg minuta. Očekuje nas jako teška utakmica", rekao je Milosavljević novinarima u Lilleu, prenosi Tanjug.

On je naveo da srbijanski reprezentativci znaju češke igrače iz Eurolige, posebno Jana Veselog, bivšeg košarkaša Partizana.

"Oni su atipični, s Veselim na 'petici', igraju brzo i agresivno. Pogledali smo malo utakmicu sa Hrvatskom, igrali su dobro. Mi smo se odmorili, spremni smo i sveži za predstojeći meč", kazao je Milosavljević.

Bogdan Bogdanović smatra da najveća opasnost iz češkog tima prijeti od Veselog i Tomaša Satoranskog.

"Nismo mogli da obratimo maksimalnu pažnju na njih uporedo sa našom grupom. Iznenadili su, dobili su važnu utakmicu protiv Hrvatske, pokazali kvalitet i hemiju u ekipi. Odlično se slažu, ima mnogo atleta u timu, sa ozbiljnim iskusnim igračima, i odatle preti opasnost, posebno od Veselog i Satoranskog", zaključio je Bogdanović.

Osim susreta Srbija - Češka, u srijedu navečer (21:00 sat) četvrtfinale igraju Italija - Litvanija, a pobjednici ova dva meča će se sastati u polufinalu, koje je na programu u petak, 18. septembra.

U utorak navečer su se u polufinale plasirali Španija i Francuska.

Podsjećamo, Španija je u četvrtfinalu bila bolja od Grčke sa 73:71, dok je domaćin Eurobasketa pobijedio Latviju s 84:70.

Učitaj još novosti