17. 09. 2015 - 19:51
Spanoulis se oprostio od reprezentacije: Vrijeme je da druga...
907
Shares
Spanoulis se oprostio od reprezentacije: Vrijeme je da druga djeca igraju

Legenda evropske košarke

Spanoulis se oprostio od reprezentacije: Vrijeme je da druga djeca igraju

17. 09. 2015 - 19:51
0
Shares

Legendarni grčki košarkaš Vasilis Spanulis oprostio se od igranja za reprezentaciju posle meča sa Letonijom na Evrobasketu.

Njegova ekipa je pobijedila u meču za plasman od petog do osmog mjesta sa 97:90, 33-godišnji Vassilis Spanoulis odigrao je svoj posljednji meč u dresu Grčke.

Košarkaš Olympijakosa i jedan od najboljih grčkih košarkaša svog vremena u nacionalnom dresu igrao je od svoje 17. godine, a za seniorski tim debitovao je 2004. godine na Olimpijskim igrama u Atini.

Najveći uspjeh mu je zlato na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2005, a uz to sa Grčkom je osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu 2006. i bronzu tri godine kasnije na Eurobasketu. 

U emotivnom govoru po završetku posljednje utakmice u reprezentativnom dresu, Spanoulis je rekao da je ponosan na sve što je postigao, ali da je vrijeme za novu djecu. 

„Osjećam potrebu da kažem da je vrijeme da se oprostim od nacionalnog tima. Odrastao sa u reprezentaciji, ovdje sam od 17. godine. Sada se krug za mene završava. Mislim da sam dao mnogo. Karijera u nacionalnom dresu bila je puna puna radosti , žalosti, titula, razlika, medalja, uspjeha i neuspjeha. Ovo je, međutim, karijera sportiste.Uspio sam zajedno sa svojim saigračima, trenerima, za sve ove godine Grčkoj da donesem tri medalje. Ponosan sam. Vrijeme je da druga djeca igraju. Imamo talenat i kvalitet. Svi ćemo biti uz njih. Hvala vam mnogo. Ponosan sam što sam nosio ovaj dres sa grbom na grudima. Ponosno sam igrao za Grčku, pamtiću samo lijepe trenutke“, rekao je Spanoulis.

Učitaj još novosti