29. 09. 2015 - 09:22
Pripremite se na vrijeme: Nedjelja je dan velikih fudbalskih...
907
Shares
Pripremite se na vrijeme: Nedjelja je dan velikih fudbalskih derbija

Jeste li spremni za spektakl?

Pripremite se na vrijeme: Nedjelja je dan velikih fudbalskih derbija

M. H.
29. 09. 2015 - 09:22
0
Shares

Predstojećeg vikenda ponovo ćemo moći uživati u fudbalskim majstorijama. To se naročito odnosi na nedjelju, kada je na programu nekoliko derbija.

Sve kreće od 14:30 sati, kada ćemo na Goodisonu gledati veliki gradski derbi između Karamela i Redsa. Ovaj duel propustit će naš Muhamed Bešić zbog povrede, ali uzbuđenja sigurno neće manjkati.

U istom terminu, veliki derbi holandskog šampionata odigrat će Ajax i PSV. Trenutno dvije najjače ekipe u toj zemlji pokazat će nam ko je bolji u ovom trenutku.

Nama je svakako najinteresantniji derbi između Željezničara i Sarajeva. Plavi su u velikoj krizi, te će biti zanimljivo vidjeti da li Edis Mulalić može zaustaviti aktuelnog prvaka BiH, kojeg predvodi Srbijanac Miodrag Ješić.

U Primeri od 16:00 sati počinje duel At. Bilbao - Valencia, a od 17:00 sati ponovo ćemo moći uživati u čarima Premiershipa. Ovog puta s Emiratesa, gdje će igrati Arsenal i Manchester United. Lider će biti na teškom zadatku, a Topnici očekuju trijumf i priključak samom vrhu.

Nešto kasnije, od 17:30 sati, ljubitelji Bundeslige doći će na svoje. Aktuelni prvak, Bayern, dočekuje najvećeg konkurenta Borussiju iz Dortmunda. Spektakl je ovdje sigurno zagarantovan.

Ako ste mislili da je to sve, itekako ste se prevarili. Naime, veliki madridski derbi u kojem će Atletico dočekati Real počinje u 20:30, dok ljubitelji Serije A mogu 15 minuta kasnije uživati u okršaju Milana i Napolija.

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni Ligue 1, gdje od 21:00 sat derbi igraju PSG i Marseille.

Izdvojit ćemo još neke veoma zanimljive nedjeljne duele:

Rapid - Salzburg (Austrija): Lider dočekuje najvećeg konkurenta za naslov, a na djelu možemo vidjeti i bh. reprezentativca Srđana Grahovca.

Gent - Cercle Brugge (Belgija),

PAOK - Olympiakos (Grčka) i

Dinamo Moskva - CSKA (Rusija).

Ljubitelji fudbala, stigli ste na svoje. Udobno se uvalite u fotelje, daljinski u ruke i TV je vaš.

Učitaj još novosti