01. 10. 2015 - 08:58
Burno na Nou Campu: Messi kreće u žestok kontranapad, Neymar...
907
Shares
Burno na Nou Campu: Messi kreće u žestok kontranapad, Neymar polako gubi slučaj

ARGENTINAC NAJAVIO TUŽBU

Burno na Nou Campu: Messi kreće u žestok kontranapad, Neymar polako gubi slučaj

01. 10. 2015 - 08:58
0
Shares

Lionel Messi je trenutno van terena, povreda je učinila svoje.

Katalonci ne briljiraju bez svog heroja, ali omaleni Argentinac ne miruje ni van terena.

Naime, odlučio je krenuti u kontrapad, te tužiti El Mundo Deportivo, a sve zbog teksta u kojem tvrde da je načinio porezni prekršaj i izbjegao plaćanje poreza na humanitarnim utakmicama 2012. i 2013. "Messi i prijatelji protiv ostatka svijeta".

Argentinac je već izdao i saoopćenje, u kojem navodi da ni on ni njegov otac ni humanitarna organizacija koja nosi njegovo ime nisu učestvovali u kriminalnim radnjama, da nikad nisu primili novac za organizaciju tih utakmica, da niti jedan igrač koji je sudjelovao u tim utakmicama nije ni pod kakvom istragom, te da će poduzeti pravne mjere protiv onih koji blate njegovo ime.

Slične probleme prolazi i Neymar. Pod istragom je već dugo njegov transfer u Barcelonu, a u srijedu je sud ponovo, nakon što je žalbom na prvostepenu odluku Neymar odgodio njezino izvršenje, odobrio istražiteljima uvid u svu dokumentaciju spornog transfera. 

Podsjetimo, tužioci tvrde da imaju "čvrste dokaze da je stvarni iznos transfera za Neymara skriven od strane učesnika transfera kako bi prevarili investicijski fond Teisa", koji je imao pet posto ekonomskih prava na Neymara dok je igrao u Brazilu.

Očito, na Nou Campu nikad nije dosadno...

Učitaj još novosti