02. 10. 2015 - 10:19
Baždarević: Mladi igrači mogu nadoknaditi izostanak Edina Džeke!
907
Shares
Baždarević: Mladi igrači mogu nadoknaditi izostanak Edina Džeke!

Reprezentacija BiH

Baždarević: Mladi igrači mogu nadoknaditi izostanak Edina Džeke!

02. 10. 2015 - 10:19
0
Shares

Pred bh. reprezentacijom su odlučujući mečevi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Zmajevi će 10. oktobra u Zenici ugostiti Vels, a tri dana kasnije gostuju na Kipru. Selektor reprezentacije BiH, Mehmed Baždarević gostovao je u programu N1 gdje je kazao da najbolji bh. fudbaleri u naredna dva meča neće ništa prepustiti slučaju.

Tim BiH jeste desetkovan povredom Edina Džeke i suspenzijom Muhameda Bešića te sa još nekoliko opravdanih izostanaka, ali Baždarević je kazao da će momci koji su u konkurenciji za sastav dati sve od sebe da posao odrade kako treba.

"Mi od igrača koji su na spisku tražimo kvalitet. Neki sa mladošću mogu zamijeniti Džeku i ostale odsutne igrače. Tražimo kvalitet i sa borbenošću ništa nećemo prepustiti slučaju", kazao je Baždarević u Novom danu.

Što se Velsa tiče, najavljeno je da će Gareth Bale igrati u Zenici, no to selektora ne brine.

"Igrao Bale ili ne, mi znamo šta nam je činiti. Pobijediti u naredne dvije utakmice. Treba nam borbenost i agresivnost, a ja vjerujem u ove momke", kazao je.

Vratili smo se i na početak kvalifikacija, kada je BiH izgubila od Kipra sa 2:1 u Zenici, a tamo ćemo gostovati u meču koji slijedi nakon Velsa čime će se i zaokružiti kvalifikacioni ciklus.

Selektor Baždarević je kazao da aktuelna tabela grupe B gdje se nalazi BiH uopće ne prikazuje realan omjer kvaliteta. "Bilo je važno dobro startovati, što mi nismo učinili. Belgija jeste daleko ispred svih, ali mislim da smo kvalitetniji od Velsa i Kipra".

Dodao je Baždarević sa su se Velsu poklopili neki rezultati, što im je dalo dodatni optimizam. Što se BiH tima tiče, istakao je da pritisak koji ima on od prvog dana, kao i pritisak koji je na reprezentaciji je pozitivan.

"To nam daje određenu slobodu u glavi i nogama, a mediji su zaista korektni prema nama od prvog dana", kazao je popularni Meša.

Za kraj osvrnuli smo se i na FIFA-inu ljestvicu najboljih reprezentacija svijeta, gdje BiH zauzima 30. mjesto.

"Ne znam koliko je to realno, ali sam siguran da ćemo se nakon naredne dvije utamice popeti malo više", kazao je Baždarević za N1.

Učitaj još novosti