05. 10. 2015 - 21:24
Verovali ili ne - LevanGOLski nije najbolji strelac u...
907
Shares
Verovali ili ne - LevanGOLski nije najbolji strelac u evropskim ligama!

GOL MAŠINA IZ BRAZILA VODEĆA

Verovali ili ne - LevanGOLski nije najbolji strelac u evropskim ligama!

Mozzartsport.com
05. 10. 2015 - 21:24
0
Shares

Fudbalska rapsodija Roberta Levandovskog se nastavlja, a dok poljska mašina za „štancanje“ golova radi, Bajern ubira plodove i sladi se istim, u inat najvećim rivalima.

Samo dve nedelje pošto je probušio Volfsburgovu mrežu i za devet minuta smestio pet golova, Levandovski je uspeo da uknjiži i dva pogotka protiv Majnca, a onda i Dortmundu, čime je sa zemljom sravnio nekadašnje saigrače.

Poljski velemajstor za golove tako je posle samo sedam odigranih utakmica u Bundesligi stigao do kvote od 12 pogodaka, zbog čega je ubedljivo najbolji strelac nemačkog šampionata. Pomislili bi mnogi da je najbolji u Evropi, ali situacija je zapravo malo drugačija.

Kada se „pročešljaju“ dešavanja u svim ostalim kontinentalnim ligama, dolazi se do podatka koji će možda iznenaditi mnoge – Robert Levandovski je drugi najbolji strelac na Starom kontinentu. Ispred 27-godišnjeg snajperiste nalazi se najbolji strelac ukrajinskog šampionata i vedeta Šahtjora – Aleks Tešeira!

Brazilski mađioničar trenutno je vodeći strelac u svim evropskim ligama, pošto je u ovom trenutku postigao 14 golova. Tešeira je, verovali ili ne, uspeo da postigne po dva pogotka na utakmici u čak šest navrata. Ipak, treba biti iskren i dodati da je Tešeira svojih 14 golova upisao na deset utakmica i u, objektivno gledano slabijoj ligi, što opet znači da je Levandovski u zaostatku tri meča.

Kako bilo, oba podatka su krajnje neverovatna i zaslužuju veliko poštovanje.

A da li znate ko je na trećoj poziciji? Odmah iza dve golgeterske mašine nalazi se rođeni Srbin i reprezentativac Mađarske Nemanja Nikolić, koji je svoju fudbalsku priču u Legiji iz Varšava započeo na bajkovit način – sa 12 pogodaka na 11 odigranih utakmica, zbog čega je ubedljivo najbolji strelac šampionata Poljske.

Možemo samo da dodamo - kapa dole, majstori!

Učitaj još novosti