06. 10. 2015 - 12:17
Fašizam ponovo na djelu: Skandirali Ratku Mladiću i psovali...
907
Shares
Fašizam ponovo na djelu: Skandirali Ratku Mladiću i psovali muslimansku majku

DOBOJ

Fašizam ponovo na djelu: Skandirali Ratku Mladiću i psovali muslimansku majku

06. 10. 2015 - 12:17
0
Shares

Četvrto kolo Premijer lige BiH za rukometaše obilježilo je fašističko divljanje navijača Sloge iz Doboja, koji su na meču protiv Čelika skandirali haškom optuženiku Ratku Mladiću, a gostujućim igračima su psovali muslimansku majku.

- Čuo sam za to skandiranje navijača, ali ne mogu još ništa komentarisati dok ne pročitam izvještaj delegata. Koliko znam delegat je naveo u svom izvještaju šta se dešavalo i ukoliko je istina, sigurno je da ćemo kazniti odgovorne za taj slučaj, jer su to stvari koje se ne smiju dešavati na našim terenima i neodgovorni pojedinci ili grupe moraju prestati s tim nacionalistčkim glupostima, kaže Enid Tahirović, predsjednik RSBiH.

A što se tiče izvještaja delegata, Alija Hasić je naveo da je sve bilo regularno do 54. minute, kada je grupa od 50-ak navijača počela sa skandiranjem Mladiću, te psovanjem muslimanske majke igračima Čelika. Hasić je tom prilikom reagovao i prišao navijačima, te ih zamolio da se odmaknu od terena da se utakmica može nastaviti. U izvještaju se navodi da su navijači to učinili, te da je meč priveden kraju bez problema. 

Uskoro dogovor s BHT-om

Predsjednik RSBiH Enid Tahirović od svog izbora na mjesto prvog čovjeka krovne kuće bh. rukometa bio je svjestan šta ga očekuje i da je pred teškim izazovom, ali legendarni golman naše reprezentacije izjavio je da se ne boji posla, jer ima veliku želju da mijenja stanje u bh. rukometu. 

Prethodne sedmice dosta se prašine diglo oko suđenja u Premijer ligi BiH, a upravo je naš list upozoravao na način suđenja u elitnom takmičenju, a nakon toga Udruženje rukometnih sudija objavilo je da obustavlja obavljanje dužnosti u svim takmičenjima pod okriljem RSBiH (URS BiH), jer komesar lige Amir Zahirović krši Statut RSBiH i delegira sudije, koje ne bi smio. 

- Što se Saveza tiče za nas je to završena priča. Mi smo poslali odgovor URS-u i objasnili da ne kršimo Statut, a kao što ste vidjeli kolo je odigrano, jer nije bilo nikakvih prepreka, kaže Tahirović, koji tvrdi da će oni, koji su pokušali da zaustave takmičenja biti sankcionisani kako zaslužuju i da će to učiniti Takmičarska komisija RSBiH.

Tahirović ističe i da je RSBiH blizu dogovora sa državnom televizijom (BHT), koja bi trebala početi sa prenosima Premijer lige BiH.

- Dogovor sa BHT-om je u posljednjoj fazi. Mi smo pronašli novac, koji je potreban da se počne sa prenosima, a moglo bi se dogoditi i da imamo poseban termin za rukomet, a to bi bio ponedjeljak, jer reportažna kola televizije rade mnogo na prenosima fudbalske Premijer lige, istakao je Tahirović za "Oslobođenje".

Lično mišljenje

U četvrtak je na rasporedu sjednica Izvršnog odbora RSBiH, koji će raspravljati o mnogim temama u bh. rukometu, a jedna od njih je mjesto selektora te učinak reprezentacije. 

- Odmah da razriješimo neke dileme, koje su se pojavile u medijima, ne može Enid Tahirović smijeniti selektora niti donositi validan sud o rezultatima reprezentacije. O tim stvarima raspravlja IO, koji broji 12 članova, a prije toga dobije analizu stručne komisije od šest članova, tako da moje mišljenje može biti nebitno i ne donosim ja sam odluke, završio je Tahirović.

Učitaj još novosti