06. 10. 2015 - 13:44
Surovo iskreni Alan Širer otkrio šta nedostaje Aleksandru...
907
Shares
Surovo iskreni Alan Širer otkrio šta nedostaje Aleksandru Mitroviću

NEMA S KIM IGRATI

Surovo iskreni Alan Širer otkrio šta nedostaje Aleksandru Mitroviću

Mozzartsport.com
06. 10. 2015 - 13:44
0
Shares

Ko zna koliko će vode proteći rekom Tajn u Njukaslu dok Aleksandar Mitrović ostvari makar upola golgeterski učinak kakav je imao Alan Širer. I ko zna da li će srpski centarfor u tome ikad uspeti, jer onih 206 pogodaka legende Svraka deluju nedostižno, međutim, bivši engleski reprezentativac i desetogidišnji član crno-belih (1996-2006) od ističe da mu se dopada način na koji novajlija iz Anderlehta  deluje u prvim mesecima na Sent Džejms parku.

S tim da su mu potrebni - bolji saigrači!

"Letos je bilo jasno da su Njukaslu bili potrebni jedan dobar štoper i jedan dobar napadač. Defanziva me uvek brine, čini mi se da klub nije rešio to pitanje, a špica su doveli u liku Aleksandra Mitrovića. Impresionirao me je", poručio je Širer.

Poslednja konstatacija izrečena je nekoliko dana posle prvenca Aleksandra Mitrovića u Premijer ligi. Gol Mančester Sitiju značajno je popravio utisak među navijačima, koji su u prvih nekoliko kola brojali kartone bivšem špicu Partizana.

"Mitrović je razgrtao protivničku odbranu, držao ekipu napred, bio pretnja golmanu, ali to smo videli tek jednom ili dvaput. Još je rano da pričamo da će napraviti toliki uspeh da mu navijači kliču. Jer, Mitar nema fantastičan golgeterski učinak. A da biste postali golgeter potrebno je da vam saigrači stvaraju šanse", podvukao je Širer očigledno smatrajući da su Aleksandru Mitroviću neophodni kvalitetniji saradnici.

Jedan od najboljih napadača koje je Engleska imala u analizi učinka Njukasla, koji se posle osam kola nalazi na dnu tabele, sa samo tri boda, očekivao se dotakao uloge menadžera Stiva Meklarena.

"Ne znam da li su mu aktivnosti u prelaznom roku bile drugačije od onoga šta je očekivao, čemu se nadao i koga je želeo, ali svestan je u šta se upustio. Nimalo nemam simpatije prema njemu. Ukoliko Njukasl bude igrao kao protiv Votforda (0:1), Šefild Venzdeja (0:1) i u durgom poluvremenu duela s Mančester Sitijem, ispašće i pre nego što se prvenstvo završi. Ne znam šta će na kraju da se desi sa Njukaslom. Čini mi se da to niko ne zna. Ni Meklaren, ni ja. Brine me što je klub krhog i gubitničkog mentaliteta", zaključio je Alan Širer.

Učitaj još novosti