08. 10. 2015 - 18:18
Je li trava "zelenija" van Nou Campa za Pedra, Halilovića i...
907
Shares
Je li trava

IGRAČI KOJI SU DIGLI SIDRO

Je li trava "zelenija" van Nou Campa za Pedra, Halilovića i društvo?!

Barcabih.com
08. 10. 2015 - 18:18
0
Shares

Tokom ljetnog prijelaznog roka, nekolicina igrača je napustila klub u potrazi za većom minutažom. Neki su otišli na posudbe, dok su neki napustili klub za stalno. U nastavku, donosimo vam kratki rezime i analizu o tome kako su ti igrači započeli svoje karijere u novim klubovima:

Xavi (Al Sadd)

Bez obzira gdje Xavi bude igrao, uvijek će imati svoju eleganciju. Jedan od najboljih veznih igrača svih vremena, te vjerovatno najbolji vezni igrač kojeg je Barça imala odlučio je da pred kraj svoje zaista impresivne karijere zaigra u katarskom Al Saadu. Proglašen je za igrača mjeseca katarske lige i do sada je postigao već dva gola, te udijelio tri asistencije.

Pedro (Chelsea)

Nakon mnogo glasina o tome gdje će nastaviti karijeru, Pedro je izabrao londonski Chelsea ispred dva Manchestera, Uniteda i Cityja. Bivši igrač Barcelone je zaista na fenomenalan način počeo karijeru u Chelseaju, postigavši gol, te upisavši asistenciju na svom debiju za “Plavce”. Kao što je opadala forma Chelseaja, tako je i forma i utjecaj na igru Pedra znatno opao. U ligi nije postigao gol već 448 minuta, te njegovi nastupi u engleskom kupu te Ligi prvaka nisu prošli zapaženo.

Deulofeu (Everton)

Nakon što mu je Enrique rekao da ne računa na njega u skorijoj budućnosti, Deulofeu je odlučio da se vrati u Everton, gdje je već igrao na posudbi dvije godine unazad. Odigrao je 185 minuta u ligi, ali nije uspio da postigne gol. Ipak, upisao je dvije asistencije.

Halilović (Sporting)

Mladi hrvatski talenat je odradio pripremni dio sezone za Barçu, prije negoli je prešao na posudbu u Sporting Gijon. Jedan je od najboljih, ako ne i najbolji igrač ove ekipe, a do sada je imao zapaženu rolu u svim utakmicama Sportinga ove sezone. U posljednjem kolu La Lige, upisao se u strijelce protiv Espanyola, te tako najavio svoje buduće dobre igre. Osim tog pogotka, mladi Alen je upisao i dvije asistencije. Vrlo je izvjesno da, ukoliko ovako nastavi, Alen Halilović bi u budućnosti mogao biti jedan od bitnih faktora Barcelone.

Adama (Aston Villa)

Njegov prelazak u Aston Villu mnogi navijači Barcelone nisu podnijeli baš najbolje. Osudili su taj potez uprave, jer im nije bio jasan motiv i namjera tog transfera. Ovaj mladi talenat je želio ostati u Barçi, ali je bio svjestan toga da će negdje drugo imati mnogo veću minutažu, nego što bi to bio slučaj u katalonskom klubu. Do sada nije pokazao svoj raskošni talenat u ovom engleskom klubu, ali ne sumnjamo da bi uskoro ovaj mladić mogao početi igrati onako kako to najbolje zna.

Denis Suarez (Villarreal)

Prije nego što je prešao u Villareal, Denis je bio igrač Seville, na posudbi iz Barçe. Mnogima je transfer u Villareal bio vrlo čudan i uslovi tog transfera su i dalje mnogima nejasni. Naravno, Barcelona ima šansu i mogućnost da ga vrati u svoj klub. Do sada je upisao dvije asistencije u španskoj Primeri, te odigrao dosta dobre utakmice u Evropa ligi. Trenutno, ovaj igrač je povrijeđen.

Afellay (Stoke City)

Holanđanin je imao velikih problema sa povredama, što je možda i ključni razlog zašto nikada nije uspio da se nametne trenerima Barcelone i pokaže svoj talenat, kojeg zaista ima i na pretek. Ipak, čini se da je u Stokeu našao svjetlo na kraju tunela, te da su povrede konačno stvar prošlosti. U 325 minuta, raspoređenih u šest utakmica, Ibrahim je odigrao dosta dobro, imao zapaženu rolu. Također, treba napomenuti da je još jedan bivši talenat, te polaznik La Masije, Bojan Krkić, također član engleskog kluba. Treba istaći i to da Afellay ima jedan crveni karton ove sezone.

Montoya (Inter Milan)

Ako je suditi po medijima u Italiji, milanski klub želi prekinuti posudbu Montoye, te ga vratiti u Barcelonu. Desni bek nije impresionirao Roberta Mancinija, te mu još uvijek nije pružio priliku za debi u Seriji A. Zaista je teško i sramotno vidjeti igrača koji se spominjao kao adekvatna zamjena za Danija Alvesa da se tako muči.

Alex Song (West Ham)

Kamerunac je povrijedio zglob, te još uvijek nije upisao nijedan nastup za svoj tim.

Učitaj još novosti