09. 10. 2015 - 22:43
Švicarci "isprašili" San Marino, Bjelorusi prejaki za Slovake
907
Shares
Švicarci

EURO 2016

Švicarci "isprašili" San Marino, Bjelorusi prejaki za Slovake

K. DEDOVIĆ
09. 10. 2015 - 22:43
0
Shares

Večeras su na rasporedu kvalifikacione utakmice za predstojeći EURO u Francuskoj 2016. godini. Na programu je bilo devet utakmica. Viđene su tri pobjede domaćina, uz pet pobjeda gostujućih ekipa. Jedna utakmica završila je bez pobjednika.

Crnogorci su nesretno poraženi od reprezentacije Austrije. Dva puta su domaći fudbaleri ispustili prednost, Vučinić je pogodio u 32. minuti, da bi Janko u 55. poravnjao rezultat. Beqiraj je bio strijelac u 68. minuti, da bi Arnautović u 81. minuti postigao za 2-2. Sabitzer je zapečatio sudbinu Crne Gore pogotkom u 92. minuti susreta za veliku pobjedu Austrije.

Englezi su samouvjereno odigrali protiv selekcije Estonije te sa dva gola u mreži ispratili gostujuću ekipu. Stijelci za domaću ekipu bili su Walcott u 45., te Sterling u 85. minuti susreta.

Reprezentacija Makedonije nije imala snage suprotstaviti se favoriziranoj ekipi Ukrajine, te su doživjeli poraz sa dva gola. U prvom poluvremenu golova nije bilo, dok su u drugom poluvremenu Seleznyov u 59. i Kravets u 87. minuti pogađali za jako bitnu pobjedu Ukrajinaca.

Selekcija Rusije je sa 2-1 porazila selekciju Moldavije na stadionu Zimbru u Moldaviji. Strijelci za Rusiju bili su Ignashevich u 58. te Dzyuba u 78. minuti susreta. Za poraz manje bolan pogodio je Cebotaru u 85. minuti utakmice.

Slovaci su ispustili priliku upisati nova tri boda i tako pobjeći Ukrajincima u borbi za drugu poziciju u Grupi C. Poraženi su od reprezentacije Bjelorusije, a jedino pogodak na utakmici postigao je Drahun u 34. minuti.

Reprezentacije Španije i Švicarske su silovito porazile Luksemburg i San Marino. Španci su mrežu pogađali četiri, dok su Švicarci čak sedam puta tresli mrežu protivnika. Cazorla i Paco sa dva gola "uništili" su Luksemburg, dok je Švicarska sa sedam različitih strijelaca "napunila" mrežu San Marina. Lang, Inler, Mehmedi, Djourou, Kasami, Embolo, te Derdiyok su pogađali za švicarski nacionalni tim.

Učitaj još novosti