10. 10. 2015 - 10:39
(FOTO) Svi igrače koje je mogao i trebao dovesti Arsene...
907
Shares
(FOTO) Svi igrače koje je mogao i trebao dovesti Arsene Wenger: Ovo je paklena ekipa

RAZNI PROBLEMI

(FOTO) Svi igrače koje je mogao i trebao dovesti Arsene Wenger: Ovo je paklena ekipa

sportske.jutarnji.hr
10. 10. 2015 - 10:39
0
Shares

Trener Arsenala, Arsene Wenger je priznao kako je u jednom trenutku imao priliku dovesti Angela Di Mariju i to besplatno. Ipak, veznjak je sa tada navršenih 17 godina završio u Benfici da bi kasnije otišao put Reala i Manchester Uniteda. Argentinac se trenutačno nalazi u francuskoj gdje brani boje PSG-a i jedan je od najboljih veznih igrača na svijetu.

U Wengerovu obranu treba uzeti u obzir i radnu dozvolu koju nije mogao dobiti tada još uvijek maloljetni Argentinac. Di Marija nije jedini na listi propusta kada je londonski klub u pitanju. Ovo su samo neka od imena koji su prošli Wengeru kroz prste.Trener Arsenala, Arsene Wenger je priznao kako je u jednom trenutku imao priliku dovesti Angela Di Mariju i to besplatno. Ipak, veznjak je sa tada navršenih 17 godina završio u Benfici da bi kasnije otišao put Reala i Manchester Uniteda. Argentinac se trenutačno nalazi u francuskoj gdje brani boje PSG-a i jedan je od najboljih veznih igrača na svijetu.

U Wengerovu obranu treba uzeti u obzir i radnu dozvolu koju nije mogao dobiti tada još uvijek maloljetni Argentinac. Di Marija nije jedini na listi propusta kada je londonski klub u pitanju. Ovo su samo neka od imena koji su prošli Wengeru kroz prste.

Gianluigi Buffon

Talijanska legenda bila je povezivana s Arsenalom kada je golman govorio kako će otići u London ukoliko mu u Juventusu pokažu vrata. Do transfera nikada nije došlo, a u tom razdoblju je na vrata Topnika stao Manuel Almunia.

Gerard Pique

Još jedan od igrača koji nije uspio dobiti radnu dozvolu, za razliku od Cesca Fabregasa koji je s njim trebao stići u paketu. Topnici su tada umjesto Piquea doveli švicarskog braniča Philippea Senderosa.

Vincent Kompany

Dvostruki osvajač Permier lige bio je na rubu transfera u Arsenal još u vremenu kada ja kao klinac nosio dres Anderlechta. Wenger je tražio zamjenu za Sola Campbella, ali odšteta od 5 miijuna funti bila je previše za Belgijanca.

Roberto Carlos

Legenda brazilske reprezentacije u razdoblju kada je nasputao za Real Madrid govorio je kako bi jednoga dana volio zaigrati u Arsenalu kada istekne njegov ugovor s Madriđanima. Potpisao je za Fenerbahče, a Topnici su umjesto Carlosa na lijevo beku dobili Andrea Santosa.

Cristiano Ronaldo

Priča je počela kada je mladi Ronaldo dobio Arsenalov dres sa svojim imenom na leđima. Potugalsko čudo od djeteta tada je potpisalo ugovor vrijedan 4 milijuna funti sa Sportingom iz Lisabona s kojim je u jednoj prijateljskoj utakmici iskasapio Manchester United. Ferguson je odmah krenuo u akciju dovođenja, a ostalo je povijest.

Yaya Toure

Jedan od najboljih defenzivnih veznih na svijetu još je kao klinac bio na radaru Arsenea Wengera, ali 2003. nije mogao dobiti radnu dozvolu. Wenger ga je mogao pričekati, ali je u konačnici izgubio strpljenje i nije se htio kockati, kao što je učinio nebrojno puta kada su igrači Cityja u pitanju.

Xabi Alonso

Tadašnji trener Liverpoola, Rafa Benitez htio je u klub dovesti Garetha Barryja koji je trebao biti nasljednik Xabija Alonsa. Španjolac je potom za 15 milijuna funti trebao stići u London, ali kada je propao taj posao, Wenger se okrenuo Evertonu i Mikelu Arteti.

Angel Di Maria

Iako su ga pokušali dovesti iz Reala, svakom navijaču Arsenala je jasno kako Wenger nije bio spreman izdvojiti cifru od 59 milijuna funti koju su tada Madriđani tražili za Argentinca. Ipak, mogli su to učiniti puno ranije kada cijena nije bila toliko visoka i kada je sadašnji igrač PSG-a bio tek 17-godišnjak.

Lionel Messi

Španjolski nogometni sturčnjak Guillem Balague kazao je kako su skauti Topnika prepoznali Argentinca kada je njemu bilo tek 15 godina. Čak su mu i ponudili ugovor, ali do realizacije transfera nikada nije došlo.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan je bio na korak do potpisa ugovora s Topnicima još kada je nosio dres Malmoa i sve je izgledalo kao gotov posao. Onda je na scenu stupio Wenger koji je Šveđanina tražio da odigra jednu probnu utakcmicu na što mu je Ibrahimović odgovorio: Zlatan ne ide na probe. Arsenal je nakon toga u klub doveo West Hamovog Guya Demela.

Didier Drogba

Wenger tvrdi kako je mogao dovesti velikog napadača Obale Bjelokosti za samo 100 tisuća funti. Ali, glavni strateg Topnika procjenio je kako Drogba nije dovoljno dobar igrač za klub kao što je Arsenal.

arsenal

Učitaj još novosti