13. 10. 2015 - 10:39
UEFA pokreće hitnu istragu: Albanija neće na EURO, Danci i...
907
Shares
UEFA pokreće hitnu istragu: Albanija neće na EURO, Danci i Srbija priželjkuju čudo

NAKON TVRDNJI DA JE MEČ NAMJEŠTEN

UEFA pokreće hitnu istragu: Albanija neće na EURO, Danci i Srbija priželjkuju čudo

13. 10. 2015 - 10:39
0
Shares

UEFA pokreće istragu protiv Armenije i Albanije zbog sumnji da je meč odigran u nedelju u Jerevanu bio namješten, tvrdi srbijanski Kurir.

Sve je počelo poslije pisanja albanskih medija da su četverica fudbalera Armenije dobila po 500.000 eura da namjerno izgube meč, a ubrzo se ta vijest proširila po Starom kontinentu i inicirala istragu ljudi iz Niona.

Gdje ima dima, ima i vatre

Potvrdu da će sve to provjeriti i evropska kuća fudbala pomenuti list dobio je i od Dušana Maravića, dugogodišnjeg visokog funkcionera UEFA.

“Čim je krenula tolika medijska priča, UEFA će se uključiti u sve to. Tražiće se izveštaji od delegata i sudija s pitanjem da li im je bilo šta izgledalo sumnjivo. Možda je na meču bio i specijalni posmatrač, mada dovoljni su i sudija i delegat. Gde ima dima, tu ima i vatre. Zato bi trebalo da se pokrene ta čitava stvar", pojašnjava Maravić.

Kod čelnika evropske federacije nema čekanja.

"Ono što mi ne znamo da radimo u svom dvorištu, oni ekspresno rade. I u svom dvorištu, ali i u našem. Sigurno će da krene istraga, uslijediće davanje izjava i vidjećemo epilog", jasan je Maravić.

Drakonska kazna

Ako se utvrde nečasne radnje, nema sumnje da Albance čeka drakonska kazna i izbacivanje s EP. U tom slučaju Srbija bi kao četvrtoplasirana otišla u baraž, dok bi po dobrom starom običaju Danci naviše profitirali direktnim plasmanom.

"Danci obožavaju ovakve situacije. Oni su pokazali svoje prave lice 1992, kada su otišli umjesto nas na EP, a do dan-danas nam nisu ni zahvalili. Jedva čekaju tuđu muku, to su pokvarenjaci. Razočaran sam njihovim ponašanjem. Onda nam oni glume da su neki uređen svijet, a da smo mi svi divljaci, a u stvari su oni gori od svih nas”, ogorčeno zbori Dušan Maravić.

Učitaj još novosti