20. 10. 2015 - 17:31
Za LeBron Jamesa poseban tretman: Propustio posljednju...
907
Shares
Za LeBron Jamesa poseban tretman: Propustio posljednju pripremnu utakmicu

BLATT: "ON ĆE BITI SPREMAN"

Za LeBron Jamesa poseban tretman: Propustio posljednju pripremnu utakmicu

20. 10. 2015 - 17:31
0
Shares

Cleveland Cavaliersi odigrali su posljednji pripremni meč bez prve zvijezde, LeBron Jamesa, ali je trener David Blatt rekao da će taj košarkaš biti potpuno spreman za prvu utakmicu sezone."Rekao bih da će biti apsolutno spreman za početak sezone. Apsolutno", rekao je Blatt.

James u decembru puni 31 godinu. On je odigrao u samo dvije utakmice od sedam koliko ih je Cleveland igrao u pripremama. U ta dva meča bilježio je u prosjeku 11 poena, četiri asistencije, 3,5 skokova i tri ukradene lopte za 24,1 minut na parketu.

On je propustio posljednje tri utakmice nakon što je dobio injekciju protiv upale u leđima. Blatt je kazao da je James trenirao pred pobjedu Clevelanda nad Dallasom od 103:97, ali je trener ocijenio da nije bilo potrebe da igra.

U subotnjoj utakmici igrao je Kevin Love, koji je propustio prvih pet pripremnih mečeva jer se oporavljao od operacije lijevog ramena, a stručni štab je želio da vidi kako funkcioniše sa Jamesom, ali je odustao od te ideje.

Cleveland će imati cijelu sedmicu pauze između kraja predsezonskih utakmica i početka sezone, a očekuje se da će James raditi sa timom i uigravati se sa Loveom.

James je igrao u pet uzastopnih NBA finala i ima ubjedljivo najviše odigranih minuta od svih u ligi, ali je Blatt ipak ocijenio da je mladost na strani njegovog igrača, prenosi Beta. 

"Ne bih ja tako lako smještao LeBrona u kategoriju starijih igrača. On to nije. Jeste iskusan u smislu broja odigranih utakmica ili činjenice da stalno igra play-off skoro do kraja, i svojom veličinom pomaže timu. Ali, LeBron je u jako dobroj formi, dobro je radio do sada, a mi ćemo, naravno, pratiti njegovo fizičko stanje. Ali, ne mislim da treba da previše brinemo. On je veliki, veliki igrač i dokazao je da je istrajan i spreman za igranje", rekao je Blatt.

Učitaj još novosti