07. 11. 2015 - 10:40
'Moj sin odlazi! Postalo je nepodnošljivo. I suigrači mu...
907
Shares
'Moj sin odlazi! Postalo je nepodnošljivo. I suigrači mu savjetuju da ode'

RAT SA MAMIĆEM

'Moj sin odlazi! Postalo je nepodnošljivo. I suigrači mu savjetuju da ode'

Sportske.jutarnji.hr
07. 11. 2015 - 10:40
0
Shares

Pomirljiv ton “presice” Zdravka Mamića nije pokolebao Antu Ćorića u namjeri da digne sidro iz Maksimira već ove zime. Miljenko Ćorić, glava obitelji, otkrio je u petak u telefonskom razgovoru da je izlazna strategija jedino čime su zaokupljeni u taboru 18-godišnjeg nogometaša u čijem odnosu s trenerom Zoranom Mamićem, kaže, nema tona već dugih šest mjeseci.

Trener s njim ne priča

- Ante stoji iza svega što je rekao. Otkako je u travnju potpisao novi ugovor, trener s njim nije progovorio niti jednu jedinu riječ. Mala minutaža i siromašan fond utakmica jesu problem, ali niti približno takav kao što je neprofesionalan odnos Zorana Mamića i Igora Cvitanovića prema mojem sinu. Otvoreno ga šikaniraju, gradom su raširili priču da Ante nesportski živi, da noćari, što nema veze s istinom. Brane mu individualni rad i prilike mu pružaju na kapaljku. Ako nije dovoljno dobar za Ligu prvaka, nitko me ne može uvjeriti da ne može igrati utakmice hrvatske lige, a ne igra ih redovito iz svima dobro znanih razloga. Postalo je nepodnošljivo, što da vam kažem kada suigrači prilaze Anti, ohrabruju ga i savjetuju mu da napusti Dinamo - kaže Ćorić senior.

Frustriran zbog statusa

Prije dva tjedna slušali smo gorko-slatku lamentaciju starijeg Ćorića, ista tema, slična intonacija, ali otac je tada odlučio priču neko vrijeme zadržati pod embargom. Govorio je o Antinim frustracijama zbog sve goreg statusa, o tome kako mu niti četiri gola, “tuneli” suigračima, prava simultanka na kratkoj trening-utakmici u petak nisu dovoljna preporuka za proboj u prvu momčad dva dana kasnije.

U isto vrijeme dok se smrzava u Zoranovu frižideru, “wunderkinda” kojeg su u Maksimiru prije dvije godine predstavili kao “malog diva”, ne prestaju opsjedati emisari velikih klubova.

Evertonov menadžer Roberto Martinez već godinu dana drži Ćorića na ciljniku, u međuvremenu su se u priču uključili Southampton i Borussia Dortmund. Osim klubova i svjetski se brandovi jagme za sponzorske ugovore. Nakon privatnog kontrakta s Adidasom, golobradi nogometaš trebao bi postati i Mercedesov maneken...

Emisari iz Engleske

- I u četvrtak su u našem kafiću boravili ljudi iz Engleske. Ante drži na stolu ponude tri premierligaša, ovog je tjedna razgovarao s predsjednikom velikog kluba koji mu je spreman zajamčiti mjesto u prvoj momčadi. Koji klub? Manchester City...

- Ne želimo se razići s Dinamom kao neprijatelji, neka se klub korektno naplati.

Što ako Mamić ne pristane i odluči zadržati mladog igrača u Maksimiru protiv njegove volje?

- Kontaktirali smo već neke odvjetnike u Švicarskoj i Engleskoj. Znamo kakvog protivnika imamo za pregovaračkim stolom, svjesni smo da ulazimo u utakmicu s neizvjesnim ishodom, ali spremamo se i za takvu mogućnost.

Učitaj još novosti