15. 11. 2015 - 19:41
Legenda hrvatskog rukometa izbjegla tragediju u Parizu
907
Shares
Legenda hrvatskog rukometa izbjegla tragediju u Parizu

IGOR VORI OSTAO KOD KUĆE ZBOG BOLESTI

Legenda hrvatskog rukometa izbjegla tragediju u Parizu

15. 11. 2015 - 19:41
0
Shares

L’Equipe je na potpuno crnoj prvoj stranici napisao “L’Horreur” ili jednostavno “Užas”.

Na ulicama Pariza u petak navečer bilo je sve samo ne ugodno, ali ne samo na ulicama. Nelagoda se osjećala u svakom uglu velikoga grada. Deseti arondisman je sjeverno od rijeke Seine, a u i oko njega događale su tragedije te večeri koja će se pamtiti i po sportu, jer ljudi su bezglavo bježali sa stadiona, mnogi ulazili na travnjak u strahu da ga napuste, francuski predsjednik Hollande je evakuisan, a ako se sjetite dan uoči utakmice evakuisani su i njemački nogometaši iz hotela uoči utakmice s Francuskom zbog dojave o bombi. I makar im je bilo smiješno, očito, ništa se nije dogodilo slučajno. I nije baš smiješno.

Tokom noći škole su otkazivale nastave djeci, zatvorene su granice Francuske, a otkazana su i sva javna događanja, među njima i sportske priredbe koje su trebale biti ovog vikenda. Svijet je u šoku, pogledi svih u Parizu, neshvatljivo... Samo nekoliko mjeseci nakon Charlieja Hebdoa...

"U nedjelju smo trebali igrati ligu protiv Tremblaya, ali nećemo igrati. To je sada najmanje važno. Tko bi u ovakvoj situaciji uopšte gledao utakmicu" - govori Igor Vori  za jutarnji.hr. Inače obožava nogometne utakmice, ali ovaj put na sreću nije se uputio prema Stade de Franceu gledati Francusku i Njemačku.

"Možda i bih, razmišljao sam, ali kako smo se večer prije vratili iz Kiela, a ja sam malo bolestan, ostao sam kod kuće."

Ni za njega i porodicu nije to bila mirna večer.

"Djeca su išla leći negdje oko 21 sat, gledali smo TV malo, a onda se čulo kucanje na vratima. Vrlo neugodno, jer je neboder u kojem živim zatvorenog tipa. Kucanje u to vrijeme je vrlo neobično, nevjerojatno, a ustvari to se kucanje pretvorilo u lupanje i to vrlo jako. Nije mi bilo jasno. Otvorio sam i vidio dvojicu da prodaju kalendare. Nisam kupio, ali mi je u tom trenutku puno toga prošlo kroz glavu."

Ima i dodatak priči:

"Mi u momčadi smo svi umreženi putem mobitela i kompjutera i negdje kasnije navečer oglasio se Miki Hansen porukom sa 200 metara udaljenosti od koncertne dvorane Bataclan gdje se na koncertu grupe Eagles of Death Metal dogodila tragedija. Čovjek je izašao van, a pokupila ga je policija, smjestila kod nekoga u stan gdje je i prespavao, jer se nije mogao vratiti kući."

Učitaj još novosti