16. 11. 2015 - 09:33
Selektor Irske oduševljen jednim Zmajem: Taj 'malac' je...
907
Shares
Selektor Irske oduševljen jednim Zmajem: Taj 'malac' je nevjerovatan

VIŠĆA ODIGRAO SJAJNO

Selektor Irske oduševljen jednim Zmajem: Taj 'malac' je nevjerovatan

16. 11. 2015 - 09:33
0
Shares

Fudbalske selekcije BiH i Irske remizirale su u prvom susretu baraža u Zenici. Meč je okončan 1:1, iako smo imali apsolutnu dominaciju na terenu.

Čak se može reći da smo dobro i prošli, jer su gosti i vodili.

Edin Višća je još jednom dokazao da na njega itekako možemo računati, kao od šale je probijao gostujuću odbranu. Njegova partija nije prošla neopaženo ni u protivničkom taboru.

Naime, selektor Martin O'Neill bio je pozitivno iznenađen njegovim nastupom. Tako je na pitanje novinara da li je zabrinut jer je odbrana često "ispadala" po lijevoj strani, O'Neill odgovorio da je razlog tome odlično desno krilo Zmajeva. 

"Imaju veoma, veoma dobro krilo. Zaista ne vjerujem da oni s namjerom ciljaju na neke naše igrače pojedinačno, već samo daju loptu tom 'malcu' koji je veoma telentovan i može napraviti probleme svakoj ekipi", rekao je O'Neill. 

Istakao je da njegov tim mora ići na trijumf koji bi ih odveo na EURO. 

"Tako moramo razmišljati. Svaka ekipa je sposobna zabiti gol, ali Bosna posebno. Ako izađemo na teren razmišljajući o remiju, stvari bi mogle krenuti krivim tokom. Jedan gol koji smo dali ne mijenja ništa", poručio je. 

Još nije siguran da li će John O'Shea i Shane Long početi večerašnji dvoboj, ali podrctao je da očekuje plasman na evropsku smotru.

Učitaj još novosti