18. 11. 2015 - 10:44
USKOK razbija najmoćniju fudbalsku "familiju"
907
Shares
USKOK razbija najmoćniju fudbalsku

UHAPŠEN MAMIĆ

USKOK razbija najmoćniju fudbalsku "familiju"

18. 11. 2015 - 10:44
0
Shares

Zdravko Mamić jutros je uhićen zajedno s još četiri osobe!

Među njima su navodno i Mamićev sin Mario, inače menadžer niza Dinamovih nogometaša, te Nikky Vuksan, također menadžer Mamićevih igrača. Uhićenje prijeti i Damiru Vrbanoviću koji je bio u Rusiji s reprezentacijom, a slijeće oko 10:30.

Indexu.hr je potvrđeno da je Zdravko Mamić uhićen zajedno s još četiri osobe i akcija je u toku. Zasad nije moguće doznati detaljnije informacije budući se akcija upravo provodi.
 
Prema informacijama HRT-a, među uhićenima je i Zdravkov sin te Damir Vrbanović. Večernji list, pak, javlja kako je među privedenima i Mamićev nećak Mislav te Nikky Vuksan, menadžer brojnih Dinamovih igrača i hrvatskih reprezentativaca. 
 
Nagađa se kako su predmet istrage transferi Dinamovih nogometaša preko nekadašnje Mamićeve menadžerske agencije u kojoj su igrače zastupali upravo Mamićev sin i Nikky Vuksan.
 
PNUSKOK u Dinamu, Zoran Mamić s istražiteljima 
 

Index je pred Maksimirom gdje su djelatnici PNUSKOK-a napravili  "prsten" oko ulaza u klub.

Na trening ne puštaju ni djecu ni roditelje, a tamo je sa istražiteljima Zoran Mamić, koji je u julu također bio uhićen i trenutno čeka suđenje za malverzacije kojom je Dinamo oštećen za više od 100 miliona kuna.

"Obavještavamo javnost i navijače da su u srijedu, 18.11., u ranim jutarnjim satima u prostorije GNK Dinamo ušli djelatnici PN USKOK-a. O svim daljnjim informacijama i klupskim odlukama pravovremeno ćemo obavijestiti javnost putem službene stranice", stoji u priopćenju Dinama.

Tata, sin i suradnici oštetili Dinamo za 80 milijuna kuna?
 
N1 javlja da je do uhićenja došlo po nalogu USKOK-a, a tereti ih se za udruživanje u zločinačku organizaciju putem koje su od 2004. do 2015. godine iz Dinama izvukli oko 80 miliona kuna kroz  transfere igrača.  
 
Podsjetimo, Zdravko Mamić je prije pet mjeseci uhićen zajedno s bratom Zoranom i Damirom Vrbanovićem zbog sumnje na primanje i davanje mita, utaju poreza te da su oštetili Dinamo za više od 100 miliona eura.
Učitaj još novosti