23. 11. 2015 - 17:25
Alvesov show na konferenciji, ne želi da razgovara sa...
907
Shares
Alvesov show na konferenciji, ne želi da razgovara sa novinarima iz Madrida

SHOW ALVESA

Alvesov show na konferenciji, ne želi da razgovara sa novinarima iz Madrida

23. 11. 2015 - 17:25
0
Shares

Na današnjoj press konferenciji za novinare pred okršaj sa Romom u Ligi prvaka prisustvovao je desni bek Barce Dani Alves.

Malo toga se govorilo o sutrašnjoj utakmici sa Romom, jer je Brazilac napravio pravi show.

Novinar časopisa Marca je htio da postavi pitanje, a Alves ga je brzo prekinuo i upitao: "Vi ste sa radio Marce?", a kada je dobio potvrdan odgovor dodao je: "Ne, ne... Za novinare Marce i Asa važi da me ne pitaju ništa, nemojte trošiti ni vaše a ni moje vrijeme."

Iako su mu novinari ova dva madridska lista skrenuli pažnju na to da mora da odgovori na njihova pitanja, Alves je samo još jednom rekao da nema šta da razgovara sa njima.

Vrijedi još naglasiti i da su ga pitali šta misli i Cristianu Ronaldu i njegovom mogućem odlasku iz Reala, on je odgovorio:

"Slušajte, Cristiano Ronaldo je čovjek koji se pominje u previše priča. On je i dalje igrač vrhunskog kvaliteta. Ali, možda je upravo to i problem kod njega. On je jednostavno takav tip da voli da bude protagonista u svakoj priči. Kad već hoćeš da budeš takav, da ljudi stalno pričaju o tebi i da budeš u centru pažnje, onda moraš da prihvatiš i krivicu za loše igre. Što se mene, iskreno, tiče – baš me briga šta Ronaldo radi. Također, nije me briga šta se sve dešava u Realu sve dok mi igramo dobro."

Zatim je otkrio i da je Barcelona htjela da postigne i peti gol u El Clasicu.

"Da, nakon što smo postigli i četvrti gol željeli smo da damo i peti. Tako na najbolji mogući način poštuješ protivnika. To je nešto što nas je Guardiola naučio. Ako možemo da postignemo i 100 golova, moramo da idemo bolje od 4:0", zaključio je Alves.

Učitaj još novosti