25. 11. 2015 - 10:47
Vardy je "pokupio" svu slavu Leicestera, ali šta ćemo sa...
907
Shares
Vardy je

ALŽIRAC KOJI PROŽIVLJAVA NAJLJEPŠU FUDBALSKU PRIČU

Vardy je "pokupio" svu slavu Leicestera, ali šta ćemo sa Riyadom Mahrezom?

Dino PAJO (Sport.ba)
25. 11. 2015 - 10:47
0
Shares

Uz ekipu Barcelone, tim koji se najviše pominje u medijima, zasigurno je ekipa Leicestera.

„Lisice“ igraju fantastično ove sezone, a ni oni najoptimističniji navijači ekipe sa King Power stadiona nisu očekivali da će upravo njihova ekipa biti prvoplasirana u Premier ligi nakon trinaest odigranih mečeva. „Leđa“ ekipi Leicestera gledaju velikani poput dva Manchestera, Liverpoola, Arsenala, a od ekipe Chelseaja su skupili, vjerovali ili ne, dvostruko više bodova.

Sve oči svjetske fudbalske javnosti su okrenute prema Jamieu Vardyju, čovjeku koji proživljava san iz kojeg, na fudbalsku sreću , nikako da se probudi. Predstojećeg vikenda će Vardy pokušati oboriti senzacionalan rekord Premier lige, koji drži Ruud van Nistelrooy, po broju postignutih golova na uzastopnim mečevima.

Ipak, ne idu sve zasluge za senzacionalnu igru Vardyju. Igrač koji oduševljava ove, ali i proteklih sezona, zasigurno je Alžirac Riyad Mahrez. Njegove igre u Leicesteru ne smiju, i nisu prošle neopaženo.

U Leicester je stigao iz francuskog Le Havrea 2014. godine. Od tada, stekao je reputaciju čovjeka koji zna sve sa loptom. Nijedan napad „Lisica“ ne može proći bez njega, a njegove igre po krilu ostavljale su „bez teksta“ neke od najboljih braniča Premier lige.

riyad-mahrez-leicester-city-sunderland-goal-penalty-3334705

Sa Leicesterom je igrao i u Championshipu u sezoni kada je Leicester osigurao dugoočekivani plasman u Premier ligu. Već tada je pokazao da ima kapacitet za najviše domete. Ono što „ide na ruku“ Mahrezu jeste konstantni napredak u karijeri, pa se mnogi pitaju koji su krajnji dometi mladog Alžirca. Obzirom na činjenicu da je rođen 1991. godine, jasno je da je pred Mahrezom još svjetlija budućnost.

Rođen u Francuskoj, krenuo je stopama hiljada alžirskih fudbalera koji su svoje prve korake napravili upravo u centru Evrope. Paralelno sa uspjesima u Leicesteru, dobio je poziv i u reprezentaciju Alžira, a to je nešto što nije mogao odbiti. Da su Francuzi znali kakve će igre pružati brzonigi fudbaler, sigurno je da bi uputili poziv u reprezentaciju ovom igraču, na adresu kluba iz Leicestera.

U posljednje vrijeme, pominje se ogromna zainteresovanost Barcelone za Riyada Mahreza, što bi bilo ispunjenje najvećeg dječačkog sna. Možda u Barceloni ne bi imao priliku da konstantno igra, ali bi za njegovu biografiju, dres ekipe sa Nou Campa, bio vrhunac karijere. To su samo glasine, ali ako nastavi sa ovakvim igrama, sigurno je da će Mahrez ubrzo biti „blago“ kojim će se ponositi neki od najvećih klubova na svijetu.

No, trenutno je u Leicesteru, sa kojim proživljava najbolje dane svoje karijere. Fokusiran je na ekipu sa King Power stadiona, a ako ovako nastavi, Leicester će obarati rekorde iz utakmice u utakmicu. Koji su krajnji dometi Riyada Mahreza, niko ne zna. Ali se zna da na ovome neće stati, te da je pred njim jedna od najljepših fudbalskih priča u posljednjoj deceniji.

Učitaj još novosti