25. 11. 2015 - 11:02
Victor Cheng za Sport.ba: "Na seminaru nema mjesta za...
907
Shares
Victor Cheng  za Sport.ba:

MMA I BJJ PRVAK

Victor Cheng za Sport.ba: "Na seminaru nema mjesta za politiku i rivalstvo"

Anel BEŠIĆ (Sport.ba)
25. 11. 2015 - 11:02
0
Shares

U subotu, 28.11.2015. “BJJ tim Carvalho Bosnia” pripremio je pravu "poslasticu" za sve ljubitelje borilačkih sportova.

Naime, svi zainteresovani imat će priliku prisustvovati seminaru jednog od najboljih MMA boraca u Europi.

U pitanju je MMA prvak The Zone FC promocije i prvak Švedske u Brazilskoj Jiu Jitsi, Victor Cheng. 

Ovaj borac u MMA (Mixed martial arts) ima odličan rezultat od 10 pobjeda i samo 2 poraza, a trenutno je u pobjedničkom nizu od 3 pobjede.

Ovo nije prvi put da Victor dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Već jedan seminar je održao u glavnom gradu BiH i o ovom gradu ima samo riječi hvale. 

“Moja bivša žena je iz Kiseljaka i uživam ovdje. Bosna je veoma posebno mjesto za mene iz više razloga. Jednom prilikom smo bili na odmoru ovdje i tražio sam akademiju u kojoj bih mogao trenirati. Kontaktirao sam Arvina Widdera jer sam prethodno imao kontakte u Carvalho timu. Nakon moje prve posjete stekao sam mnogo prijatelja i smatram da je to jedna od najboljih stvari u Brazilskoj Jiu Jitsi, imate priliku upoznati dobre i poštene ljude. Veoma posebno prijateljstvo izrodilo se sa Arvinom i on je sada moj trener u Brazilskoj Jiu Jitsi i Judou. Sarajevo je mali grad ali pun jakih boraca. Nadam se da će svi moći doći na ovaj seminar. BJJ je sport u kojem konstantno učiš i uvijek moraš ostati skroman. “

Također uputio nas je i u sam koncept seminara i šta sve možemo očekivati:

“Na seminaru nema mjesta za politiku, rivalstvo, religiju i socijalni status. Ljudi koji će prisustvovati vole BJJ/MMA i ti sportovi čine da razumijemo jedni druge. Spreman sam dati sve od sebe i da podijelim znanje i iskustvo koje sam stekao kroz godine treninga. Tehnike koje se budu radile na seminaru moguće je primjeniti i u MMA i u Brazilskoj Jiu Jitsi.”

Unaprijed se zahvalio svim učesnicima seminara kao i organizatorima

“Želio bih se zahvaliti svim sudionicima seminara u subotu. Bit će mi drago da vas sve ponovo vidim. Posebno hvala za Arvina Widdera i Emira Alagića.”

Sve detaljnije informacije možete dobiti na Facebook stranici. 

victor-gp2victor-gpvictor-gp3

 

 

Učitaj još novosti