26. 11. 2015 - 10:53
Kap koja je prelila čašu: Roma postavila ultimatum Rudi Garciji
907
Shares
Kap koja je prelila čašu: Roma postavila ultimatum Rudi Garciji

RIMSKI KLUB

Kap koja je prelila čašu: Roma postavila ultimatum Rudi Garciji

26. 11. 2015 - 10:53
0
Shares

Prekipjelo je u Vječnom gradu. Ponižavajući poraz od Barcelone na Nou Campu prelio je čašu strpljenja u upravi Rome, pa je trener Rudi Garcija dobio ultimatum do 13. decembra, a on glasi: "Ako ne pobjediš u sva četiri meča - dobijaš otkaz".

Prvi čovjek "Vučice" James Pallotta navodno je "poludio" nakon meča u Barceloni, ali ne toliko zbog poraza, već zbog činjenice da je ekipa na teren izašla sa bijelom zastavicom i kasnije doživjela potpuni debakl.

Današnja La Republika citirala je navodnu Pallottinu rečenicu: "Dosta je tih ružnih slika, želim promjenu kursa", što dovoljno govori da je francuski strateg potrošio sve kredite, prenosi Mozzart. Zahvalnica bi Garciji možda bila uručena i znatno ranije, ali veliki problem predstavlja visina njegovog ugovora od 2.800.000 eura na godišnjem nivou i činjenica da on ističe tek 2018. godine.

Francuz je već poručio da nema namjeru da odlazi iz kluba, ali je evidentno da je pogubio sve konce. Mediji na Apeninima kao njegove moguće nasljednike vide Fabio Capella, Luciano Spallettija i Walter Mazzarrija, kao i nešto nerealnije kandidate Antonija Contea, Carla Ancelottija, ali i trenera Bayer Leverkusena, Rogera Schmidta.

AS Roma do kraja 13. decembra igra utakmice sa Atalantom, Torinom i Napolijem u Serie A, a za dvij sedmice i presudni meč u Ligi prvaka za plasman u osminu finala sa BATE Borisovom.

Učitaj još novosti