26. 11. 2015 - 22:57
Europa liga: Liverpool osigurao šesnaestinu finala, Napoli...
907
Shares
Europa liga: Liverpool osigurao šesnaestinu finala, Napoli nastavlja

ZAVRŠENO PETO KOLO EUROPA LIGE

Europa liga: Liverpool osigurao šesnaestinu finala, Napoli nastavlja "gaziti"

26. 11. 2015 - 22:57
0
Shares

Ove sezone fantastični Napoli je došao do nove pobjede u Europa ligi, što im je peta pobjeda u pet odigranih utakmica.

Izabranizi perspektivnog trenera Maurizija Sarrija su slavili na gostovanju u Belgiji protiv Club Bruggea minimalnim rezultatom. Gosti su došli u kombinovanom sastavu jer su davno osigurali plasman u šesnaestinu finala, no to nije sputalo gostujuću ekipu da dođe do trijumfa. Jedini gol na utakmici postigao je rumunjski defanzivac Vlad Chiriches u finišu poluvremena.

U drugom meču iste grupe Legia je minimalnim rezultatom savladala danski Midtjylland, a jedini pogodak postigao je Aleksandar Prijović u 35. minuti susreta.

Odličnu utakmicu su na Anfieldu odigrali Liverpool i Bordeaux, a domaća ekipa je slavila rezultatom 2:1. Sve vrijedno pomena desilo se u prvom poluvremenu. Gosti su došli do prednosti nakon indirektnog udarca koji je u gol pretvorio Saivet. Ipak, James Milner i Cristian Benteke su donijeli preokret za plasman Liverpoola u šesnaestinu finala.

Villareal je na svom El Madrigalu dočekao Rapid iz Beča, te slavio rezultatom 1:0. Iako im pobjeda nije bila neophodna, španski predstavnici su golom Brune opravdali ulogu favorita u ovom meču.

PAOK i Gabala su odigrali mršavih 0:0 u nezanimljivom meču odigranom u Solunu.

Učitaj još novosti