01. 12. 2015 - 09:21
"U četiri ujutro Bryant me je nazvao i pitao: 'Da li si za...
907
Shares

LEGENDA LAKERSA

"U četiri ujutro Bryant me je nazvao i pitao: 'Da li si za trening'?"

Fatima KOVAČEVIĆ
01. 12. 2015 - 09:21
0
Shares

Kobe Bryant odlučio se za povlačenje iz košarke, a ova informacija bez teksta i tužnim je ostavla sve zaljubljenike NBA košarke.

Legenda se povlači, a sada svi pričaju o njegovoj karijeri, napretku, šta je sve i koliko je još mogao da uradi.

O njemu je pričao i profesionalni trener koji je sa legendom LA Lakersa radio tokom ljeta.

 

"Bio sam profesionalni sportski trener 16 godina i imao mogućnost da radim sa velikim brojem sportaša od srednje škole sve do profesionalnog nivoa. Upravo sada radim u klinici u Cincinnatiju, te sam imao treninge sa nekima od igrača na Bengalsu.

Aktivirao sam profil na Redditu samo trenutak prije nego što sam vidio video snimke Kobejevih najboljih zakucavanja i komentare koje ste vi dijelili tamo. Nakon toga sam odlučio da bih i ja mogao razglasiti na sva zvona ono što ja znam o njemu. Također, naglasit ću da se ova priča ne dotiče ničega što već niste znali o Kobeju, nego više govori o tome kako on nije čovjek kada radi na svom zanatu.

Bio sam pozvan u Las Vegas prošlog ljeta kako bih pomogao američkom timu s kondicionim treningom prije nego što odu u London i kao što već znamo, da bi donijeli zlato kući. Imao sam priliku da radim s Carmelom Anthonyjem i Dwyaneom Wadeom, ali ovo je bila moja prva suradnja s Kobejem. Prvi put smo se sreli tri dana prije pripremne utakmice, na dan prvog treninga, rano u julu. Bila je to kratka konverzacija kada smo pričali malo o kondicionom, gdje bi on volio da bude na kraju ovog ljeta, a pričali smo malo i o gužvi u Select timu. Poslije toga je uzeo moj broj i rekao sam mu ukoliko želi neki dodatni trening da me može kontaktirati u bilo koje vrijeme.

Noć prije pripremne utakmice gledao sam Casablancu po prvi put, bilo je oko pola četiri poslije ponoći. Ležao sam u krevetu, polako tonući u san kada sam začuo svoj mobitel kako zvoni. Bio je to Kobe. Nervozno sam mu se javio.

-Hej, Rob, nadam se da se te ne ometam u nečemu?

-Ne, šta ima Kobe?

-Pitao sam se da li bi mi mogao pomoći s kondicionim treningom, to je sve.

Pogledao sam na svoj sat, bilo je četiri i petnaest minuta poslije ponoći.

-Da, naravno, želim te vidjeti u pogonu malo.

Trebalo mi je oko 20 minuta da pokupim svoju opremu i izađem iz hotela. Kada sam stigao i otvorio vrata prostorije za glavne treninge vidio sam Kobeja. Sam. Bio je obliven znojem, kao da je tek izašao ispod tuša. Još nije bilo ni 5 sati. Uradili smo kondicioni trening oko sat i petnaest minuta. Nakon toga smo ušli u teretanu, gdje je on trebao da radi neke vježbe za jačanje, koje traju oko 45 minuta. Razišli smo se, a on se vratio treningu. Vratio sam se u hotel i srušio. Wow. Očekivao sam da budem na parketu opet oko 11. Probudio sam se pospan i sa svim posljedicama nenaspavanosti. Hvala Kobe. Imao sam pecivo sa sobom i uputio se prema prostoriji za vježbanje.

Ovog dijela se veoma dobro sjećam. Svi igrači tima Amerike su bili tu, osjećajući se veoma dobro pred ovu utakmicu. LeBron je pričao s Carmelom, ako se sjećam dobro i trener Krzyzewski je pokušavao da objasni nešto Kevinu Durantu. Ovako je tekla naša sljedeća konverzacija. Otišao sam do njega, potapšao ga po leđima i rekao: 'Dobar posao jutros'.

-Huh?

-Da, mislim na kondicioni. Dobar posao.

-Hvala Rob, stvarno to cijenim.

-Kada si završio?

-Završio šta?

-Kada si napustio prostoriju za vježbanje?

-Upravo sada. Želio sam da odradim 800 do sada.

Zaprepastio sam se. Tada sam shvatio zašto ne iznenađuje to što je on dobar kao što je bio i prethodne sezone. Svaka priča ima svoju posvećenost, svaki citat koji govori o napornom radu i udari me kao voz. Nije iznenađujuće za mene što on zakucava među igračima koji su mlađi od njega deset godina i nije iznenađujuće što je prvi sa poenima u ligi.

Hvala vam što ste čitali i pustili me da vam ispričam priču o Kobi Bryntu. Ukoliko bilo ko ima neko pitanje, može me pitati. Izvinjavam se ako je bilo teško pratiti priču, ovo mi je prvi put da pišem na Redditu. Rob."

Učitaj još novosti