01. 12. 2015 - 20:46
Man. City ima najviše problema sa povredama u Premier ligi
907
Shares
Man. City ima najviše problema sa povredama u Premier ligi

VIŠE OD ARSENALA

Man. City ima najviše problema sa povredama u Premier ligi

01. 12. 2015 - 20:46
0
Shares

Arsenal ima najviše problema s povredama ove sezone? Ma kakvi, kod liječnika su najviše ove sezone igrači Manchester Cityja, pokazalo je istraživanje Telegrapha.

U istraživanju u koje su uključene utakmice od početka sezone uzeta su četiri ključna pokazatelja: broj povreda, broj dana koliko nije bilo igrača, broj teških povreda za čiji oporavak treba više od deset dana te broj lakših povreda.

Iako su vodeća momčad Premier lige, City nema nikakvu prednost, a jedan od razloga sigurno su i povrede. Njihovi igrači čak su se 35 puta požalili na povrede, od čega su 22. bile lakše. Niko nema više, a zanimljivo ne slijedi ih Arsenal, već Manchester United i Newcastle, a od Topnika više povreda ima i Liverpool, prenosi Goal.

Prosjek u Premier ligi je 20,45 povreda po momčadi, a povrijeđeni igrači neke momčadi na terenu u prosjeku nisu 369,7 dana. Arsenal ima ove sezone 24 povrede, a ti igrači na terenu nisu 312 dana. Prošle godine u ovo doba igrači topnika zbog povreda nisu bili 1278 dana.

I dok velikani muku muče s povredama, najveće iznenađenje lige, Leicester City, gotovo da nema nikakvih problema. Imali su tek jednu težu povredu. Najveći sretnici su igrači Swansea Cityja koji u tri od četiri kategorije imaju najmanje brojke.

Učitaj još novosti