16. 12. 2015 - 20:53
Amelie Mauresmo ostaje trener Andy Murraya
907
Shares
Amelie Mauresmo ostaje trener Andy Murraya

SURADNJA SE NASTAVLJA

Amelie Mauresmo ostaje trener Andy Murraya

16. 12. 2015 - 20:53
0
Shares

Britanski broj jedan, Andy Murray, potvrdio je da će Amelie Mauresmo ostati njegov trener u 2016. godini. 

Murray je imao uspiješnu 2015 godinu, osvojivši dva Masters 1000, došavši do finala Australian Opena i vodeći Veliku Britaniju do prvog uspijeha na Davis Cupu od 1936. godine.

Škot je također napredovao sa jedanaestog mjesta na drugo pod tutorstvom Mauresma, i sada na meti ima prvu Grand Slam titulu od njegove Wimbledon pobjede 2013. godine. 

"Desilo se dosta toga pozitivnog za mene prošle godine. Ali zadnji korak je najvažnija stvar i moramo puno zajedno raditi kako bi se vratili pobjeđivanju Slamova," izjavio je Murray.

"Samo moram da nađem način kako da pobijedim protiv najboljih igrača u najvećim mečevima. Amelie je došao u teško vrijeme, kada sam se vratio sa operacije, što je bilo teško."

"Kada sam počeo raditi sa njom, bio sam jedanaesti u svijetu - ispao sam iz deset najboljih prvi put u osam godina - sada sam nazad na drugom mjestu."

Mauresmo, koja se porodila u augustu, planira da radi sa Murrayom između 22 i 24 sedmice sljedeće godine. Murray je, međutim, prekinuo ugovor sa pomoćnim trenerom Jonas Bjorkmanom pred sezonu 2016.

Učitaj još novosti