27. 12. 2015 - 15:38
Karma, ta karma... Skrati jezik, živi sportski i dođi na nivo...
907
Shares
Karma, ta karma... Skrati jezik, živi sportski i dođi na nivo

DEPAY I ROBIN VAN PERSIE

Karma, ta karma... Skrati jezik, živi sportski i dođi na nivo "velikog dečka"

Kenan HADŽIĆ (Sport.ba)
27. 12. 2015 - 15:38
0
Shares

Memphis Depay isključivi je krivac za još jedan poraz njegovog Manchester Uniteda u Premier ligi, a on je u jučerašnjoj utakmici protiv Stokea napravio kardinalnu grešku kod prvog pogotka kada je faktički poklonio loptu domaćoj ekipi koja je taj kiks i iskoristila.

Portal Sport.ba još puno ranije pisao je o velikim problemima sa formom bivšeg fudbalera PSV-a, a sunarodnjak na klupi Van Gaal još uvijek nije našao pravi način da Depay počne da igra fudbal kako najbolje zna.

Manchester United u kompletu igra jako loše i Depay svakako nije jedini krivac za jučerašnji poraz, ali je prvi pogotak u kojem kompletna krivica pripada njemu totalno poremetio "crvene đavole".

A kako se nekada sudbina zna poigrati sa našim životima i riječi koje kažemo nekome se duplo vrate nama, najbolje je okusio ovaj fudbaler Manchester Uniteda. 

Zašto?

U jeku katastrofalnih utakmica reprezentacije Holandije, mediji su prenijeli da je došlo do velikog sukoba na treningu "Oranja" gdje su u najvećem incidentu učestvovali sadašnji i bivši igrač Manchester Uniteda, a to su Memphis Depay i Robin Van Persie.

Kako su provjereni mediji prenijeli prema saznanjima od samih igrača koji su bili tu, Depay je verbalno napao Van Persia kojeg je najviše pogodila činjenica da je faktički "otjeran" iz Engleske, što je ovaj mladi fudbaler posebno skrenuo pažnju nazvavši RVP-a "velikim dečkom koji igra za Fenerbahce"

A taj veliki dečko je jedan od najboljih napadača na Otoku u posljednjih deset godina i ostavio je dubok trag, kako u Arsenalu tako i na Old Traffordu gdje je u dvije sezone bio jedan od najboljih igrača. 

A karma je čudo, sudbina nekada zna da bude jako ohola po onoga ko nije nije pazio šta priča i šta radi. "Veliki dečko" na Svjetskom prvenstvu u Brazilu postigao je jedan od najboljih pogodaka sezone 2014. kada je glavom sa 16 metara u letu pogodio rašlje Ikera Casillasa i tako započeo katastrofu Španije. 

Tehnika, pozicija, preciznost i elegancija.  Tako to rade veliki dečki, a s druge strane jadni pokušaj da se golmanu vratio lopta gdje je ekipa ostavljena na cjedilu, a rezultat na semaforu pokazivao ono najgore, vodstvo za protivnika. 

Malo manje priče, puno više rada. Malo manje noćnog života u industrijskom Manchesteru, a više treninga kako bi se podigla forma. Djela, ne riječi. 

 

Učitaj još novosti