24. 01. 2016 - 12:24
Malo od Messija i dalje znači mnogo!
907
Shares
Malo od Messija i dalje znači mnogo!

MESSI SE OPORAVIO

Malo od Messija i dalje znači mnogo!

Adnan Mehmedović (Barcabih.com)
24. 01. 2016 - 12:24
0
Shares

Da mala stvar znači mnogo, Messi je pokazao u sinoćnjem susretu protiv Malage.

Bez povrijeđenog Neymara, Argentinac se nakon oporavka od ozljede vratio u akciju i bio je glavna karika Barcelone u vrlo teško izborenoj pobjedi nad Malagom. Istina da Messi sinoć i nije bio u najboljoj formi, ali s jednim sjajnim potezom na početku drugog poluvremena, donio je Barceloni vrlo važnu pobjedu i još jednom pokazao da “Malo od Messija i dalje znači mnogo!”

Barcelona je izgledala grozno u prvom poluvremenu i to je vjerovatno bilo najgore poluvrijeme katalonskog tima ove sezone. Nakon Munirovog gola u prvoj minuti susreta, Blaugrana je ostavljena na milost i nemilost protiv Malage koja je dokazala da se protiv Barcelone može igrati i bez agresivnosti. Nerazumljive greške Vermaelena i nesporazum Busquetsa i Mascherana, koštale su Barcelonu primanja gola i odlaska na poluvrijeme s rezultatom 1-1.

Katalonski klub je morao reagirati pa su tako, uz upute bijesnog Luisa Eniruqea na poluvremenu, igrači u drugom dijelu meča imali ideju i izgledali su mnogo bolje na terenu. Nakon nekoliko dobrih šansi u nastavku, Messi je uspio postići sjajan gol i dovesti Barcelonu u ponovno vodstvo. Od tada je Barça preuzela kontrolu, a igra je dobila novu dimenziju te bez neke posebne predstave, tim Luisa Enriquea je došao do jako važne pobjede.

Nakon što je Barcelona uzela tri boda, ostaje da vidimo šta danas može uraditi Atletico Madrid protiv Seville i Real Madrid protiv Betisa. Vrh tabele La Lige odavno nije bio ovako izjednačen, ali prava neizvjesnost i zanimljivi dueli će tek uslijediti!

Učitaj još novosti