30. 01. 2016 - 17:36
Derbi pripao Barceloni: Preokret, tri gola i dva crvena kartona!
907
Shares
Derbi pripao Barceloni: Preokret, tri gola i dva crvena kartona!

BARCELONA SLAVILA NAKON PREOKRETA

Derbi pripao Barceloni: Preokret, tri gola i dva crvena kartona!

30. 01. 2016 - 17:36
0
Shares

Fudbaleri Barcelone savladali su Atletico Madrid u velikom derbiju 22. kola Primere. 

Atletico Madrid je tako doživio šesti uzastopni poraz od Barcelone u međusobnim susretima, iako je djelovalo da neće biti poražen. Bar kada je u pitanju početak susreta, kada su popularne Jorgandžije stigle do prednosti golom Kokea. 

Međutim, strašnoj Barceloni je bilo potrebno svega pola sata da okrene rezultat u svoju korist i na odmor ode sa prednošću. Jordi Alba je u 30. minuti susreta asistirao Lionelu Messiju, koji je pogodio za poravnanje rezultata, da bi samo nekoliko minuta kasnije Luis Suarez na asistenciju Alvesa pogodio za preokret. U samom finišu prvog poluvremena Atletico Madrid je ostao sa igračem manje, nakon grubog starta i crvenog kartona Felipeu Luisu. 

U nastavku utakmice Barcelona je dominirala i reklo bi se, čuvala stečenu prednost iz prvog dijela igre. Diego Godin je zbog dva žuta kartona pola sata prije kraja susreta isključen, pa je Atletico ostao u nemogućoj misiji do kraja susreta. 

Vrijedi istaći i da je Arda Turan, inače bivši fudbaler Atletico Madrida, promašio gol sa svega nekoliko centimetara pred kraj susreta. Ipak, važnije je za fudbalere Barcelone da su ubilježili pobjedu, sa kojom su ostvarili značajan pomak u odnosu na madridske rivale na tablici Primere.

Učitaj još novosti